Adio, spărgători ! ASSA ABLOY vă taie elanul

Publicat: 02 iul. 2024, 07:23, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Adio, spărgători ! ASSA ABLOY vă taie elanul

Vești grele pentru infractorii spărgători de locuințe. Compania ASSA ABLOY a lansat cele mai performante încuietori, cu tehnologii de ultimă oră, pentru securizarea locuințelor.

Însă, rămâne de văzut, pentru că lăcătușii de modă veche spun că nu există broască de usă care să nu poată fi spartă

Un studiu publicat, luni, de ASSA ABLOY, companie suedeză, lider global în soluții de siguranță pentru imobile, arată că, în ultimii trei ani, 70 la sută dintre români au achiziționat încuietori clasice, iar doar 30 la sută au optat pentru încuietori moderne, cu parametri de securitate superiori, ceea ce și explică ușurința cu care hoții intră, prin efracție, în locuințe.

Cu toate acestea, tendința de achiziție pentru viitor indică o creștere semnificativă a interesului pentru soluții moderne, de trei ori mai mare decât pentru cele clasice. Deas emenea, românii încep să cumpere mai mult din magazine specializate sau direct de la producător, acest aspect fiind o dovadă a conștientizării tot mai mari cu privire la necesitatea securizării locuinței și a familiei, arată studiul.

„Peste două treimi dintre clienți au optat în ultimii trei ani pentru încuietori tradiționale, dar interesul pentru tehnologiile avansate crește constant. Potrivit analizei noastre, 16% dintre clienți se vor orienta la următoarea achiziție către soluții moderne, în timp numărul celor interesați de încuietorile clasice este în scădere”, arată Florin Tihulcă, Director, Head of Romania, ASSA ABLOY Opening Solutions România.

În decursul ultimilor trei ani, 76 la sută dintre clienți au cumpărat lacăte, aproximativ 20 la sută au investit în soluții de securitate inteligente, iar 15 la sută au optat pentru cutii de valori.

În viitor, lacătele rămân pe lista de cumpărături a doar 3 la sută dintre respondenți, în timp ce interesul pentru soluțiile smart și cutiile de valori se menține constant.

Principalul motiv pentru schimbarea sau îmbunătățirea soluției de acces este defectarea sistemelor existente (45 la sută), multe dintre acestea fiind chinezisme ieftine.

Alți factori des menționați, în special de către persoanele cu vârsta de sub 30 de ani, sunt conștientizarea faptului că multe încuietori pot fi deschise facil, o senzație generală de nesiguranță sau confruntarea cu o amenințare directă de furt/efracție.

Achizițiile specializate sunt în creștere. Până în prezent, clienții au achiziționat încuietori și soluții de securitate, în principal din magazinele DIY sau hypermarketuri, acestea reprezentând locul principal de cumpărături pentru 53 la sută, dintre respondenți.

Magazinele specializate au fost următoarea destinație populară – cu un procent de 37 la sută, în timp ce 36 la sută, achiziționează online, de multe ori direct de la producător.

De asemenea, o proporție semnificativă a achizițiilor s-a realizat în principal online, fie direct de la producător (9 la sută), fie prin intermediul unui retailer (7 la sută), iar 5 la sută din clienți au ales să comande produsele de securitate în cadrul unor livrări mai ample.

Pentru achizițiile viitoare, cota unităților DIY și hypermarketurilor ca primă opțiune de cumpărături va coborî la 43 la sută.

Pe de altă parte, compania suedeză remarcă o tendință de creștere a achizițiilor din magazinele specializate, care se estimează că vor ajunge destinația principală pentru 26 la sută dintre cumpărători, precum și a celor online direct de la producător, prognozate să reprezinte alegerea favorită pentru 13% dintre clienți.

„Observăm o schimbare semnificativă în preferințele de achiziție ale clienților, cu o tendință clară către locații specializate, inclusiv online. Aceste evoluții reflectă dorința clienților de a avea acces la produse de specialitate și la inovații tehnologice în domeniul securității, ceea ce indică o tendință clară spre soluții mai avansate și personalizate pentru nevoile lor de securitate”, a adăugat reprezentantul ASSA ABLOY Opening Solutions

Potrivit analizei realizate de ASSA ABLOY, cel mai important criteriu luat în calcul la achiziție este prețul (49 la sută), urmat îndeaproape de garanția de calitate (42 la sută) și de nivelul de securitate (31 la sută). Alți factori menționați frecvent au fost recomandările venite din partea unui specialist și caracteristicile tehnice speciale (ambele menționate de 25 la sută dintre clienți), urmate de perioada de garanție și experiența anterioară pozitivă (ambele cu 20 la sută).

Despre ASSA ABLOY Opening Solutions România

ASSA ABLOY, companie suedeză, este liderul global în soluții de acces dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 61.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 12,3 miliarde euro.

Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1998, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România.

Portofoliul de mărci include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: ASSA, ABLOY, Yale, HID, TESA, effeff și altele.

În România, ASSA ABLOY comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – Centru de Excelență European pentru broaște și componente ștanțate și tăiate cu laser.

Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY

Yale, din portofoliului companiei suedeze, este unul dintre cele mai vechi branduri internaționale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria încuietorilor.

Yale este o afacere de familie începută în America de către Linus Yale Jr. care a realizat primele produse având ca punct de plecare o încuietoare bazată pe un mecanism folosit pentru prima dată de vechii egipteni, în urmă cu peste 4.000 de ani.

Acesta a fost modul în care a ajuns să inventeze celebrul cilindru cu mecanism de închidere cu pini, care, astăzi, este încă utilizat pe scară largă în industria securității.

La începutul secolului al XX-lea, compania s-a extins la nivel mondial și are, în prezent, peste 12.000 de angajați. În august 2000, Yale a fost achiziționată de grupul ASSA ABLOY.