Admitere liceu 2024. Elevii de clasa a VIII-a sunt repartizați azi în școli

Publicat: 24 iul. 2024, 09:41, de Corina Oprea, în Educație , ? cititori
Admitere liceu 2024. Elevii de clasa a VIII-a sunt repartizați azi în școli
Admitere liceu 2024. Elevii de clasa a VIII-a sunt repartizați azi în școli

Admitere liceu 2024. Miercuri, elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2024 vor afla rezultatele repartizării computerizate, care va decide dacă au fost admiși la liceul dorit. Cum se face procesul de repartizare și unde vor fi afișate rezultatele.

Admitere liceu 2024. Rezultaele pe edu.ro

Etapa de completare a opțiunilor și a fișelor de înscriere a avut loc între 11 și 22 iulie. Elevii și-au exprimat preferințele pentru liceele dorite, iar acum, pe 24 iulie, urmează să primească rezultatele repartizării. Acestea vor fi afișate nu doar online, ci și în unitățile de învățământ gimnazial, unde se va publica și lista locurilor neocupate din liceele din județ și din București.

Procesul de repartizare se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar rezultatele vor fi publicate pe platforma oficială a Ministerului Educației, admitere.edu.ro.

În perioada 25 – 30 iulie, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. Pe 30 iulie, liceele vor raporta situația locurilor libere, rămase după neînscrierea candidaților admiși în această primă etapă.

Pentru cazurile speciale apărute după repartizarea computerizată, Comisia de Admitere Județeană și Comisia de Admitere a Municipiului București vor interveni între 31 iulie și 2 august. Aceste comisii vor gestiona problemele legate de repartizarea elevilor în situații excepționale.

A doua etapă de admitere, destinată candidaților din seria curentă și celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începutul anului școlar 2024 – 2025, se va desfășura în luna august.

Rata de promovare la Evaluarea Națională 2024, după soluționarea contestațiilor, a fost de 74,5%. Pentru admiterea în clasa a IX-a, media de admitere este calculată ca media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele Evaluării Naționale.

În cazul în care mai mulți candidați au medii egale, departajarea se face pe baza mediei generale de absolvire a claselor V-VIII, urmată de notele la probele de limba și literatura română, matematică și, unde este cazul, limba maternă.