Aeroportul Henri Coandă a rămas fără aer condiționat. Zona de îmbarcare, cea mai afectată

Publicat: 26 iun. 2024, 13:16, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Aeroportul Henri Coandă a rămas fără aer condiționat. Zona de îmbarcare, cea mai afectată
sursa: google

Este haos pe aeropotul Henri Coandă, după ce s-a stricat aerul condiționat. Chiar în plină căldură, sistemul de climatizare a fost afectat de o avarie majoră. Cea mai afectată a fost zona de îmbarcare, așa cum a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Probleme cu aerul condiționat pe Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat într-un comunicat de presă că Aeroportul Internațional Henri Coandă s-a confruntat miercuri cu o avarie majoră la sistemul de aer condiționat, afectând în special zona de îmbarcare. Conform CNAB, problemele au apărut din cauza suprasolicitării sistemului de climatizare, cauzate de temperaturile caniculare din ultima perioadă.

Compania a subliniat că se iau măsuri urgente pentru remedierea avariei și pentru instalarea provizorie a unor echipamente suplimentare de climatizare. De asemenea, se reamenajează spațiile comerciale din aeroport, care vor fi dotate cu sisteme de climatizare proprii pentru a asigura confortul pasagerilor și al personalului.

În plus, CNAB a informat că se evaluează ofertele pentru lucrările de modernizare a terminalelor de pasageri, proiect ce include și modernizarea sistemului de climatizare. Se estimează că procedura de licitație va fi finalizată în luna iulie 2024.

„Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă. A fost afectată, în special, zona de îmbarcare.

CN Aeroporturi Bucureşti a luat măsurile care se impun atât pentru remedierea avariei, cât şi pentru suplimentarea cu noi echipamente, ce vor fi instalate provizoriu în cel mai scurt timp. În acest moment, sunt în curs de reamenajare şi spaţiile comerciale, care vor fi dotate cu sisteme de climatizare proprii”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Vremea este una la extreme în România. Temperaturile sunt extrem de ridicate și canicula face ravagii în majoritatea regiunilor. Pe 26 iunie, în Ilfov și București a fost în vigoare un cod galben de caniculă, cu temperaturi maxime de 34-35 de grade Celsius, iar noaptea precedentă a fost tropicală, cu minime de aproximativ 20 de grade, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).