Afinele, un adevărat beneficiu pentru sănătate
Afinele sunt pline de nutrienți și compuși benefici, cum ar fi vitamina C. De asemenea, sunt fructe ușor de adăugat într-o dietă.
Specialiștii în sănătate arată că acestea ajută la combaterea inflamației și protejează împotriva cancerului.
Fructele de afin au în compoziţia lor substanţe antibacteriene şi antiseptice şi, foarte important, un echivalent vegetal al insulinei.
Afinele sunt bogate într-o substanță chimică numită antocianină, care le dă această culoare. Experții în sănătate cred că aceasta conferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Afinele sunt bogate în substanța chimică numită antocianină. Aportul zilnic obișnuit de antocianină este de aproximativ 200 mg. Conținutul total de antocianină al afinului este de obicei între 300 și 700 mg la 100 de grame de fructe proaspete, în funcție de mai mulți factori.
Cercetătorii au descoperit că antioxidanții au ajutat la combaterea efectelor radicalilor liberi. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma efectele de combatere a cancerului ale antioxidanților și, prin extensie, ale afinelor.