Agentul guvernamental pentru CEDO nu poate spune dacă statul s-a apărat corect în cazul Composesoratului Borșa
Agentul guvernamental pentru CEDO pare să nu știe cum se mai poate apăra Executivul în procesul cu Asociația Composesoratul Borșa. Directorul din cadrul MAE evită să menționeze chiar și dacă statul roman și-a apărat corect șansele în această speță.
Telenovela pentru retrocedarea a aproximativ 17.000 de hectare de pădure din zona Maramureșului continuă, iar reprezentanții statului român încă par să facă non-combat sau nu au nicio strategie.
După ultima decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), favorabilă Asociației Composesoratul Borșa, reprezentanții statului român nu știu încă, dacă se vor mai apăra în această speță sau nu.
“România liberă” a încercat să afle de la directorul Direcției Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Oana Ezer, ce șanse mai are statul roman să nu fie obligat la plata unui prejudiciu uriaș și care este următoarea acțiune pe care o va întreprinde.
Contactată telefonic de reporterii RL, reprezentantul statului la CEDO nu a putut să furnizeze multe informații.
“Deocamdată hotărârea nu este definitivă și nu s-a stabilit nicio despăgubire de către curte. Deocamdată nu vă pot oferi niciun fel de informații, pentru că nu există momentan informații”, ne-a declarat Oana Ezer.
Întrebată care va fi următoarea acțiune pe care o va întreprinde statul, pentru a se apăra, Ezer ne-a spus: “Este în evaluare situația. Nu vă pot da detalii”.
“Dacă vă uitați la data hotărârii, 8 februarie este termen limită pentru orice. Fie devine definitivă, fie se atacă”, ne-a mai precizat directorul din cadrul MAE.
Întrebată dacă statul urmează să atace hotărârea, Oana Ezer ne-a spus: “Nu vă pot da aceste informații”.