Ce amendă a primit bărbatul care a dat o alarmă falsă cu bombă la Palatul de Justiție Prahova

Publicat: 29 iun. 2024, 15:47, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Ce amendă a primit bărbatul care a dat o alarmă falsă cu bombă la Palatul de Justiție Prahova

Palatul de Justiţie din Ploieşti a primit, joi, o ameninţare cu bombă, care le-a dat de furcă autorităţilor. Cercetările ulterioare au dovedit că alerta a fost falsă, iar poliţiştii din Prahova l-au găsit rapid pe autor, un bărbat în vârstă de 34 de ani din judeţul Ilfov.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, au identificat persoana care a sesizat, la data de 27 iunie a.c, amplasarea unei bombe, la o instituţie publică, din municipiul Ploieşti, ca fiind un bărbat de 34 de ani, din judeţul Ilfov. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34 din 2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu amendă în valoare de 4.000 lei”, informează sâmbătă, 29 iunie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Autorul alertei cu bombă a fost identificat cu ajutorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi Serviciului Român de Informaţii.

Conform unor surse judiciare, citate de AGERPRES, o persoană a sunat la 112 şi a raportat că, în timp ce se afla într-un autobuz, a auzit o conversaţie în limba rusă între alte persoane, care ar fi discutat despre plasarea unei bombe în sediul Palatului de Justiţie din Ploieşti.

După apelul la 112, persoana în cauză nu a mai putut fi contactată, deoarece şi-ar fi închis telefonul, au declarat sursele judiciare.

Alerta falsă către agențiile specializate în intervenţie este sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 lei şi 4.000 lei sau cu prestarea de activităţi în folosul comunităţii, între 200 de ore şi 400 de ore. În cazul săvârşirii aceleaşi contravenţii în decurs de un an de la aplicarea primei sancţiuni, amenda poate ajunge la 8.000 lei, iar prestarea activităţilor în folosul comunităţii la 800 de ore.