Alegeri în Moldova Nouă. Confruntare între candidatul PNL și cel al unui partid surpriză
Aproximativ 11.000 de alegători sunt aşteptaţi pe 24 ianuarie la vot în oraşul Moldova Nouă pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin.
Cetăţenii vor putea alege între candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin, Flavius Militaru, pentru alegerile de duminică au fost tipărite 11.984 de buletine de vot, ce vor fi distribuite în cele 12 secţii de votare de pe raza circumscripţiei electorale.
În contextul pandemiei de COVID-19, în secţiile de votare au fost asigurate soluţii dezinfectante pentru suprafeţe şi mâini, măşti şi mănuşi de unică folosinţă, precum şi alte materiale menite să prevină transmiterea noului coronavirus. Totodată, au fost stabilite fluxuri de intrare şi ieşire din secţiile de vot pentru cetăţeni.
„Sperăm ca alegerile să se desfăşoare fără incidente”, a menţionat reprezentantul Prefecturii Caraş-Severin.
Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la alegerile locale din 27 septembrie, prezenţa la urne în oraşul Moldova Nouă a fost de 51,73%.
BEC a stabilit ca, în data de 24 ianuarie, să fie repetat scrutinul pentru funcţia de primar în circumscripţia electorală orăşenească Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.
Decizia a fost luată având în vedere Hotărârea BEC nr. 142/30.09.2020 privind admiterea cererii de anulare a alegerilor în circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, formulată de Partidul Naţional Liberal – filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, luând în considerare Decizia nr. 60/13.01.2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 981/59/2020, prin care au fost respinse în mod definitiv acţiunile în anulare formulate împotriva Hotărârii BEC şi ţinând cont de faptul că, la data pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a Deciziei nr. 60/13.01.2020, Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020 a dobândit caracter definitiv sub aspectul constatării fraudei electorale.