Reprezentanții TikTok dau explicații, marți, în Parlamentul European, în legătură cu rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale din România

Publicat: 03 dec. 2024, 09:12, de Lavinia Tudor, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Reprezentanții TikTok dau explicații, marți, în Parlamentul European, în legătură cu rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale din România
Sursa foto. colaj foto Puterea

Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor a Parlamentului European va audia, marți, reprezentanții TikTok despre modul în care platforma respectă normele digitale europene, în contextul recentelor alegeri din Europa. Dezbaterea este programată să înceapă la ora 11.00 CET (12.00, ora României).

Caroline Greer, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok, și Brie Pegum, director global de produse, autenticitate și transparență la TikTok, vor reprezenta compania în cadrul discuțiilor.

Deputații europeni intenționează să adreseze întrebări despre măsurile adoptate de TikTok pentru a respecta Legea privind serviciile digitale (DSA), în vigoare din 17 februarie 2024. Această legislație impune rețelelor de socializare obligații stricte pentru a combate conținutul ilegal, dezinformarea și alte riscuri asociate mediului online.

Discuțiile vor aborda procesul de gestionare a riscurilor al TikTok în ceea ce privește manipularea informațiilor

„Se așteaptă ca deputații europeni să adreseze întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu regulamentul digital al UE, pentru a asigura un spațiu online sigur, transparent și demn de încredere, în special în perioadele electorale”, a transmis Parlamentul European, relatează Știri pe Surse.

În contextul alegerilor recente din România, discuțiile vor aborda procesul de gestionare a riscurilor al TikTok în ceea ce privește manipularea informațiilor, sistemele de recomandare și accesul terților la date. Comisia a analizat anterior aceste aspecte și pentru alte platforme, precum YouTube și Snapchat, concentrându-se pe măsurile luate pentru a reduce riscurile legate de alegeri, pluralismul media și discursul civil.

Legea privind serviciile digitale oferă Comisiei Europene autoritatea de a investiga și sancționa platformele care nu se conformează reglementărilor. Strategiile de conformitate ale mai multor platforme digitale mari sunt în prezent supuse verificărilor.