Alimentul care ne „ruginește” mai repede. Cu toții îl consumăm
Trebuie să fim foarte atenți atunci când consumăm zahăr, trag atenția medicii nutriționiști.
S-a dovedit științific că zahărul scade imunitatea, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore”, a scris Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.
Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!
„Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienţi, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, transmite Mihaela Bilic.