Allianz Ţiriac: Asigurările de viaţă, de sănătate şi de locuinţe cresc într-un ritm mult mai rapid decât cele auto

Publicat: 28 aug. 2024, 18:39, de Autor: Ady Ivașcu, în ECONOMIE , ? cititori
Allianz Ţiriac: Asigurările de viaţă, de sănătate şi de locuinţe cresc într-un ritm mult mai rapid decât cele auto

Asigurările de viaţă, de sănătate şi de locuinţe cresc într-un ritm mult mai rapid decât cele auto în portofoliul societăţii de asigurări Allianz Ţiriac, după post-redistribuţia pieţei în urma falimentelor din piaţa RCA, potrivit datelor publicate miercuri de compania de asigurări.

Asigurările de viaţă au avut cel mai mare ritm de creştere

Primele brute subscrise au ajuns la 1,8 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2024, fiind cu 7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

Asigurările de viaţă au avut cel mai mare ritm de creştere, fiind la jumătatea anului linia cea mai dinamică din portofoliul companiei. Subscrierile din asigurări de viaţă s-au majorat cu 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

Asigurările de sănătate şi cele pentru locuinţe au completat podiumul creşterilor în termeni de subscrieri, cu un avans de aproximativ 16%, respectiv 12% în primul semestru din 2024.

Pe linia asigurărilor auto, subscrierile au avansat cu 6%, un ritm de creştere aşteptat în primul an post-redistribuţia pieţei în urma falimentelor din piaţa RCA.

La nivelul portofoliului Allianz Ţiriac, prima medie RCA din primul semestru din 2024 a fost comparabilă cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce dauna medie a crescut cu aproximativ 20% în acelaşi interval.

Faţă de primul semestru din 2022, dauna medie RCA s-a majorat cu 40%.

Cheltuiala totală cu daunele brute ale Allianz Ţiriac s-a majorat cu 35% în primul semestru din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, iar ritmul său de creştere este de cinci ori mai mare decât cel al primelor brute subscrise.

Din cheltuiala totală cu daunele brute de 1,2 miliarde de lei, mai mult de 725 milioane de lei s-au întors la asiguraţi prin despăgubirile plătite, 53 de milioane lei au reprezentat maturităţi şi răscumpărări plătite, în timp ce peste 460 de milioane de lei au fost direcţionate în rezerve de daună (pentru daune avizate şi neavizate), care garantează plăţile viitoare, conform angajamentelor asumate.