Am vrea să știm de ce face Gabriela Firea politică

Publicat: 25 feb. 2023, 09:00, de Adina Banea, în LIFESTYLE , ? cititori
Am vrea să știm de ce face Gabriela Firea politică

Dacă ma gândesc la Gabriela Firea, percepția mea vizuală este de albastru. Avem multe motive care sa susțină afirmațiile mele vizavi de personalitatea puternică de mascul alpha a Gabrielei Firea.

Caracterizată prin ambiție, perseverență, fermitate, în calitate de edil al Capitalei, aceasta a avut o influență semnificativă în ceea ce privește modul de percepție  al femeii, într-o eră în care din nou, nu-mi dau seama din ce motiv, societatea noastră consideră bărbatul ca reprezentant suprem al puterii.

Guvernator, indiferent de ce nișă am discuta noi acum. Spre rușinea noastră, am constatat faptul că România este printre puținele ori, daca nu, chiar  singura țară, cu o singură femeie în Guvern.

Ma  gândesc foarte serios  dacă motivul pentru toate astea are legatură cu lipsa unor calități ori aptitudini de lider politic ale sexului frumos, ori dacă, mai degrabă, am putea motiva toate acestea cu frica drept sentiment/emoție predominantă.

Frica de  a întreprinde…diverse, lucruri ce ar putea trezi suspiciuni cu privire la legalitate.

Așadar, din acest punct de vedere remarcam vizibil faptul că jurnalista de profesie, Gabi Firea, este un om curajos și asumat. Cu putere de decizie.

Dacă ne-am uita în trecut, observăm faptul că senatoarea de astăzi, fost primar al capitalei, a avut o ascensiune  profesională notabilă, cu atât  mai mult cu cât a crescut într-o familie de oameni simpli, fără carte.

 Și-a dorit ceva mai mult. Astfel, Gabriela Firea, dupa terminarea liceului, urmeaza Facultatea de Litere.

Toate acțiunile întreprinse de-a lungul vieții sale denotă, fara doar și poate, nu doar dorința de a ascede ci, și mai mult, necesitatea personală  de a avea un statut social ridicat , de a  deveni o voce. De a avea bani.

Dacă ma gândesc la Gabriela Firea, percepția mea vizuală este de albastru

Costum albastru, conservator,  chic câteodată, pe alocuri, coafura aproape impecabilă cel mai adesea… ei bine, ne reiese deci o imagine publică foarte atent lucrată. Prea  atent.

În contradicție vizibilă, însă, cu stilul vestimentar deja destul de previzibil, se remarcă  o linie politică pe care aș califica-o  mai degrabă ca fiind un pic cam derutantă. Cateodată chiar bizară, imprevizibilă. Și nicidecum  liniară, cum te-ai fi așteptat de la un conservator convins.

De ce spun asta? Pentru că personal percep acțiunile doamnei Gabriela Firea în calitate de primar al capitalei, spre exemplu, ca fiind decizii luate la impuls.

Sau și mai rău, acțiuni bizare ce nu aduc niciun beneficiu real, nicio  îmbunătățire a  situației în speță. Par mai degrabă acte și acțiuni pripite, acțiuni de exercțiu. De probă.

Încercăm așa, și dacă merge, merge, dacă nu, vedem noi cum o dregem mai apoi”

Mergând si mai departe, ajungem la momentul eșecului alegerilor din 2020, cand publicul nu a mai vrut femeia, astfel votanții noștri au ales un nume nou, au riscat un Nicușor Dan, despre care categoric că vom discuta aici noi împreună, dar altădată.

Ce reacție a avut  Gabriela Firea la momentul adevărului, dând  mâna neprietenos și pentru prima dată cu eșecul.

Ce poziție a adoptat? Conservatoare? Pacifistă? Diplomată?

Surprinzător, dar nu, ci dimpotrivă. Gabriela Firea a început să atace, a procedat la diverse acțiuni împotriva primarului actual în justiție, a criticat deciziile acestuia, a comentat cât s-a putut de mult pe unde s-a putut fiecare mișcare a domnului Nicușor Dan.

Acuma, ce să zic, fie vorba-ntre noi, am cam dat din lac în puț. Nici Gabriela Firea n-a fost și nu va fi, cu siguranță vreun primar model, eficient, ori de cuvânt, însă succesorul acesteia îl situam cumva într-o zonă de …no comment-no words.

În fine, membru de vaza inca, cu viitor inca promițător al PSD-ului, Gabi Firea este numita in 2020 Ministru al Familiei si al Egalității de Șanse. In aceasta noua calitate, fostul primar al capitalei, din nou, nu pare sa miște multe lucruri. Precum in Primărie unde, desi au existat multe propuneri de proiecte, intr-un final nerealizabile, concret, niciunul, in mod similar remarcam lipsa acțiunii si a unui rezultat concret si in aceasta zona.

Inca un aspect relevant  vizavi de  principii si apartenența  politică,  prin 2002, Gabi Firea afirma cum că “decât politician, mai bine casnică”.

Zece ani mai târziu însă, dupa aproximativ opt luni de la decesul primului partener de viață, domnul Răsvan Firea, în urma căsătoriei cu domnul primar Pandele, Gabriela Firea schimbă optica de viață, și profesia în egală masură astfel similar noului partener de cuplu intră în scena politică.

Nu putem ști la modul real dacă Firea a îmbrățișat dogma PSD-ului ori mai  degrabă s-a lăsat îmbrățișată de aceasta. Nu știm cu certitudine dacă fostul edil al  Capitalei are principii pesediste de la cap la coadă, ori dacă doar dorește cu tot dinadinsul puterea și beneficiul ei. Toate acestea întrucât în 2013, când de altfel a și fost numită  senator PSD Ilfov, donația Gabrielei Firea ( aproximativ 62.000 de lei) se consideră ca fiind cea mai generoasă sumă din donații a partidului.

Probabil, există posibilitatea ca acesta să-i fi fost lozul câștigător, in sensul propulsației rapide, Firea ajungând numaidecât ulterior candidatul ideal pentru Primăria Capitalei, care, printre altele, are renumele de cea mai arogantă instituție a statului.

Concluzia?

Hai să vedem aici cam…ce ne-ar plăcea nouă la Gabriela Firea?

Tenacitatea, perseverența, fermitatea, curajul. Stilul vestimentar caracterizat prin conservatorism, , nu-i rău și se remarcă în marea de haine cenușii preponderente din  lumea politică. Se poate și mai bine, dar e bine și așa.

si ce nu ne prea place? Hmm. Păi:

Promite, dar nu-și ține promisiunea

Comunică într-adevăr  bine cu publicul, dar nu în interesul publicului. (află ce doare și speculează pe moment)

Nu credem că iubește mult. Nu pare că ar fi loială.

Predispusă schimbărilor nejustificate, decizii la impuls.

Nu cântărește bine lucrurile.

Subiectivism. Prea mult si peste  tot. (oriunde deține  funcție cu putere- creează gașca proprie. Indiferent unde va aparține, se vor regăsi alături în grad imediat inferior rude, prieteni, fini  ori afini.)

Prea multă imagine publică. Prea multă insistență în a fi peste tot, în a discuta despre tot, a critica tot.

Se  autointitulează în mod public, Știe-Tot și Face-Tot ( si noi la rândul nostru observăm în timp că nu, nu este așa. Gabi Firea nu vrea sfaturi și nici recomandări, dar pe de altă parte vine cu vreo propunere? Decide ea ceva? Ei bine, câteodată, da, încearcă. Testează. ) 

Afișează un complex de superioritate deranjant,  ce vine mai degrabă în detriment decât în beneficiu ( ca peste tot).

Hibe mari și iremediabile în ceea ce privește justiția si justițiabilitatea. ( Aplică defectuos și doar în  beneficiu; nu caută remediere, nu procedează la modificare acolo unde vede  eroarea/posibilitatea de interpretare ori de eludare a legii, greșit cutumizată.)

Recomandări? Eu am, da, chiar am

Prima și cea mai importantă, ideal ar fi să o cunoaștem, în sfârșit, pe Gabriela Firea. Nu imaginea, zic, nu ce impune ori ce se dorește să se afle despre ea. Am vrea să știm de ce face politică? De ce primar? De ce visează președinte? Ce considera ca poate dărui mai mult decât celălat? Ori ca ii sta in putere sa faca?

Interesant ar fi de știut daca iubește si o caracterizează mai mult jurnalistul ori omul de televiziune, ori dimpotriva puterea ce incumba prin politica?

Vrea putere si decizie ori vrea sa fie mai bine?

Pentru a deveni  președinte al unei țări, conducător suprem, îți trebuie sumedenie de calități esențiale. Ai nevoie de Experiență, de practică profesională în zona asta, de încredere în sine, venită  din interior spre exterior. Și niciodată invers.

Si totuși, o concluzie?

Nu am decât o întrebare: auzi, si totusi, noi  cu cine votăm? “

Cam asta este.

Citește și Cătălin Drulă, cine ești și de ce vrei să fii tu alesul meu?