Amantul a devenit victimă. Ce scenariu a pregătit o soție infidelă pentru poliție, în speranța că soțul nu descoperă relația extraconjugală
O tânără din Orăștie, în vârstă de 25 de ani, a ajuns în vizorul autorităților după ce a reclamat că a fost victima unei răpiri și agresiuni sexuale, dar ulterior s-a dovedit că întreaga poveste era o invenție. Amantul era, de fapt, cel nevinovat.
Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, femeia a declarat inițial că un bărbat necunoscut ar fi atacat-o și sechestrat-o într-un autoturism cu geamuri fumurii, în apropierea localității Turdaș.
În plângerea sa, aceasta a detaliat cum ar fi fost trasă de păr, lovită și lăsată inconștientă după ce agresorul i-ar fi pus la gură o batistă îmbibată cu o substanță narcotică. Tânăra a susținut că, în urma acestui incident, a fost abuzată sexual și jefuită.
Poliția a început imediat investigațiile pentru a identifica agresorul și a clarifica circumstanțele presupusului atac. Cu toate acestea, pe măsură ce cercetările au avansat, autoritățile au descoperit că niciuna dintre faptele reclamate nu a avut loc.
Femeia nu fusese victima unui act criminal, ci inventase întreaga poveste pentru a ascunde o relație extraconjugală de soțul ei. Ancheta a arătat că acuzațiile de răpire, viol și furt calificat nu aveau nicio bază reală.
„Polițiștii au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal, viol și furt calificat, iar în urma investigațiilor au stabilit că femeia nu a fost victima niciunei infracțiuni, sesizând Poliția cu scopul de a ascunde relația extraconjugală pe care o avea”, a transmis IPJ Hunedoara.
În urma acestei descoperiri, polițiștii au încadrat cazul ca inducerea în eroare a organelor judiciare, infracțiune pentru care femeia riscă să fie sancționată conform legislației. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, a confirmat pentru Digi24.ro că pe numele tinerei a fost deschis un dosar penal. Conform Codului Penal, pentru această faptă, femeia poate fi condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani sau poate primi o amendă.
Cazul ridică întrebări cu privire la utilizarea falsă a resurselor de investigație ale autorităților, acestea fiind mobilizate pentru a cerceta o infracțiune inexistentă, în timp ce adevăratele incidente care necesită atenția poliției ar putea fi neglijate. Astfel de acțiuni afectează atât credibilitatea persoanelor care reclamă infracțiuni, cât și eficiența sistemului de justiție.