ANAF trage un semnal de alarmă. Nouta tentativă de fraudă, care ne lasă fără bani

Publicat: 19 iun. 2024, 22:17, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
ANAF trage un semnal de alarmă. Nouta tentativă de fraudă, care ne lasă fără bani
ANAF trage un semnal de alarmă. Nouta tentativă de fraudă, care ne lasă fără bani

ANAF trage un semnal de alarmă pentru toți românii, care riscă să fie victimele unei tentative de fraudă. Instituția face cunoscută o nouă metodă prin care hackerii încearcă să facă bani. Cum poți ajunge să rămâi fără 1000 de euro.

ANAF, despre noua tentativă de fraudă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o atenționare importantă pentru contribuabili, informându-i despre o nouă tentativă de fraudă care implică utilizarea numelui instituției. Aceste tentative de înșelăciune se manifestă prin mesaje e-mail, în care destinatarii sunt solicitați să plătească o garanție de 1000 de euro, sub pretextul că vor primi ulterior o sumă de bani.

În aceste e-mailuri frauduloase, expeditorii încearcă să convingă destinatarii că trebuie să achite o sumă de 1000 de euro pentru a beneficia ulterior de o recompensă financiară. ANAF subliniază că astfel de mesaje sunt înșelătoare și nu trebuie luate în considerare.

„Atenţie! Acest email este o tentativă de înşelăciune şi nu trebuie să îi daţi curs! Precizăm că ANAF nu solicită garanţii în vederea premierii contribuabililor. Emailul menţionat cuprinde elemente incoerente, cu greşeli gramaticale şi promisiuni nereale”, se precizează în comunicatul oficial.

ANAF reamintește contribuabililor că instituția menține o comunicare securizată prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV). De asemenea, aceștia pot obține informații fiscale cu caracter general contactând CALL CENTER-ul ANAF la numărul 031.40.39.160.

Țeapă pentru iubitorii de fotbal

Recent, o nouă escrocherie a început să facă ravagii printre fanii fotbalului, exploatând entuziasmul acestora și dorința lor de a asista la meciurile echipei favorite. Escrocii se folosesc de acest context pentru a vinde bilete false sau pentru a solicita prețuri exorbitante.

După victoria echipei României împotriva Ucrainei, rețelele de socializare, în special Facebook, au fost inundate cu anunțuri de vânzare a biletelor pentru meciurile viitoare.

În decursul a doar 24 de ore, pe diverse grupuri au apărut peste 200 de mesaje de acest tip. Prețurile cerute sunt uluitoare, variind între 250 și 400 de euro pentru un singur bilet, în condițiile în care prețul inițial al acestora era de doar 30 sau 60 de euro.

Un exemplu clar al acestei escrocherii implică un bărbat care a postat pe rețelele de socializare dovada plății a 450 de euro către un vânzător aparent de bilete. După ce a primit banii, vânzătorul a șters toate conversațiile și a dispărut fără urmă.