Ananasul face minuni după mesele copioase: îmbunătățește digestia și ”topește” proteinele
Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne dă soluția cea mai plăcută pentru o digestie bună după mesele copioase. Soluția se numește ananas.
Acest fruct conține bromelină, enzimă care descompune moleculele de proteine, ajutând intestinul să le absoarbă mai ușor și mai repede. ”După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie – desface lanțurile de aminoacizi din proteine”, notează medicul Bilic.
Așadar, după o masă bogată, mâncați una-două felii de ananas crud sau papaya, deoarece conțin enzime naturale, care facilitează digestia. Pentru o bună digestie, este recomandat să bem și suficientă apă în care adăugăm ghimbir.
Datorită conținutului bogat în fibre solubile și insolubile, ananasul ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind o soluție contra constipației. În plus, ananasul are proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene.
Ananasul este considerat desertul ideal. Medicul Mihaela Bilic spune despre ananas că face parte dintre ”deserturile prietenoase cu silueta”.
De altfel, există și o dietă cu ananas, concepută de psihologul danez Sten Hegler.
”Circulă vorba că ananasul ar face minuni când vine vorba de slăbit. Din păcate, nimic nu topește depozitele de grăsimile peste noapte, însă ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar „topește“ proteinele”, explică medicul Bilic.