propunere de închidere a unității pe o perioadă de până la 6 luni.
” Este inadmisibil ca un restaurant care funcționează în inima Capitalei să prezinte asemenea nereguli grave și o totală lipsă de respect față de siguranța consumatorilor!
Faptul că unii operatori economici ignoră norme esențiale de igienă și securitate este revoltător.
Nu putem și nu vom tolera astfel de practici! Vom lua măsuri drastice și exemplare pentru a proteja sănătatea consumatorilor, iar cei responsabili vor suporta cele mai aspre sancțiuni pe care le prevede legea, pentru astfel abateri” – Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.
Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC?
Neregulile constatate au fost următoarele:
• operatorul economic nu a putut pune la dispoziția echipei de control autorizația de funcționare emisă de Primărie, avize DSP și ISU
• condiții de desfășurare a activității improprii:
– scări de acces rupte/deteriorate, tavan cu infiltrați, vopsea exfoliate, praf și impurități;
– pereți laterali murdari, cu zone de tencuială căzută si praguri deteriorate;
– paviment cu ciobituri, crăpături și acumulare de impurități
– fire electrice neizolate corespunzator și tubulatura încărcată de praf și grăsime;
• folosirea unor hote cu acumulări de grăsime și a unei plite cu strat gros de grăsime și arsură
• utilizarea unui utilaj abatitor neîntreținut, cu mucegai
• folosirea unor aparate de aer conditionat cu grad de uzură avansat
• utilizarea unor spații frigorifice (congelare) neigienizate, cu chedere cu mucegai, cu grilajele cu acumulare de gheață în strat gros
• folosirea unor tăvi de coacere și recipiente pentru gătit cu grad avansat de uzură
• utilizarea unei camere frigorifice de depozitare deterorată și neigienizată, cu praguri rupte, cu strat gros de murdărie, paviment cu vopsea exfoliată, cu zone de lichid scurs, provenit de la produsele congelate
• depozitarea unor materii prime decongelate în contact direct cu pavimentul
existența unui miros greu, înțepător, în tot spațiul tehnologic
• depozitarea unor produse congelate (înghețată, papanași, gogoși de profiterol) la temperatura mediului ambiant
• folosirea unor materii prime – produse nesigure – fără elemente de identificare, depozitate în spații neigienizate
• utilizarea unor semipreparate (ex: paste fierte și congelate), fără a respecta indicațiile recomandate de producător, respectiv aceea de a fi consumate imediat după gătire.”, arată un comunicat al ANPC.