ANPC: Restaurantul Trattoria Monza din sectorul 3 al Capitalei a remediat toate deficienţele constatate
Restaurantul Trattoria Monza din sectorul 3 al Capitalei, administrat de operatorul economic Max Estate SRL, a remediat toate deficienţele constatate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar activitatea a fost reluată în condiţii optime.
În urma controlului, echipa de comisari a aplicat pentru neregulile constatate amenzi în valoare de 30.000 lei şi a oprit definitiv de la comercializare aproximativ 145 kg de produse alimentare, în valoare de 4.400 lei. De asemenea, comisarii ANPC au decis şi oprirea temporară a prestării serviciilor, în unitate, până la remedierea deficienţelor.
„Din păcate încă întâlnim restaurante în care găsim nereguli, care pot afecta sănătatea consumatorilor. La Academia Comisarilor am deprins cele mai amănunţite aspecte ale actului de control, astfel încât să nu permitem operatorii economici să fie neglijenţi faţă de consumatori şi să respecte prevederile legii. Monitorizăm atent, de asemenea, şi felul în care sunt remediate deficienţele, atunci când le constatăm pe teren. Bazaţi-vă pe noi! Suntem vigilenţi şi prezenţi, oricând aveţi nevoie de noi!”, a precizat Răzvan Banu, şef Birou Control şi Supraveghere Piaţă Prestări Servicii Alimentaţie Publică ANPC.
Printre abaterile constatate au fost: folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu sisteme de ventilaţie cu acumulare excesivă de praf, impurităţi si rugină, utilizarea unor camere de depozitare a produselor şi materiilor prime semipreparate sau congelate, neigienizate, cu sistemul de răcire cu praf în strat grosier, depozitarea preparatelor direct pe paviment, prezenţa insectelor moarte în bar, folosirea unor preparate alimentare fără etichete din care să rezulte data producţiei, schimbarea stării termice a produselor, depozitarea produselor alimentare care necesită refrigerare la temperatura mediului ambiant, etc.
În urma măsurilor dispuse de comisarii ANPC, operatorul economic a remediat în cel mai scurt timp deficienţele constatate, astfel încât echipa de control a dispus reluarea activităţii în condiţii optime.