ANSVSA permite puncte de sacrificare a mieilor în fermele deținute de persoane fizice
Cum Paștele este tot mai aproape, încep să vină și informațiile din partea autorităților cu privire la condițiile și locurile unde vor putea să fie sacrificate animalele.
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunță că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va permite autorizarea sanitar-veterinară a punctelor de sacrificare ovine și la nivelul fermelor deținute de persoane fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare.
“Salut decizia ANSVSA de a permite autorizarea sanitar- veterinară a punctelor de sacrificare ovine și la nivelul fermelor deținute de persoane fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare.
Când vremurile sunt complicate, este important să simplificăm accesul fermierilor la piața de desfacere și să oferim consumatorilor cât mai multe posibilități pentru a alege produsele obținute pe plan local.
Rămân în dialog permanent cu crescătorii de animale și voi continua demersurile pe lângă toate instituțiile cu care colaborăm pentru identificarea celor mai bune soluții pentru sprijinirea fermierilor români”, arată ministrul într-o postare pe Facebook.