Anunț pentru toți românii care poartă numele Popescu
Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, îl aduce în atenția publicului pe Ștefan Popescu (1872-1948), marele pictor-călător al României. Expoziția „Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor”, curatoriată de Dr. Elena Olariu, este organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și este cea mai amplă de până acum din România.
„Ștefan Popescu…Cu siguranță numele le sună multora dintre români precum un nume din <cartea de telefoane>”, scriam acum o săptămână pe blog. Iată că acum Art Safari oferă o surpriză tuturor românilor care poartă numele pictorului, adică Popescu! Respectiv, doar pe 5 octombrie pot achiziționa online bilete cu 50% reducere pentru a vizita expozițiile.
Tablourile sale pot fi admirate la Art Safari, până pe 11 decembrie, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București).
Nu așa de faimos în țara de origine, Ștefan Popescu și-a început cariera în Germania și a trăit o mare parte a vieții în Paris, unde și-a desăvârșit tehnica și a devenit prieten al lui Constantin Brâncuși. Franța, Turcia, Maroc, Tunisia, Alger, Elveția, Italia, Grecia, Iugoslavia, Germania sunt doar câteva dintre țările pe care le-a vizitat și le-a pictat.
Dar și locuri frumoase din România pot fi admirate pe pânzele sale la Art Safari.
Ce nu știați despre Popescu
Pentru marele său rafinament artistic, Ștefan Popescu a fost remarcat și celebrat întâi în Franța, astfel că primește, în anul 1925, Legiunea de onoare, în grad de Cavaler. Abia în 1928 primește și în România Premiul Național al Salonului Oficial – manifestarea oficială anuală a artelor frumoase la București, înființată în 1924, după modelul parizian.
Nu în ultimul rând, Ștefan Popescu a fost și unul dintre pictorii preferați ai Reginei Maria, care i-a achiziționat unele dintre cele mai importante lucrări pentru colecția sa privată.