Apreciere: Ce a aflat The Guardian despre zimbrii din România și a „pus” într-un fotoreportaj
The Guardian a publicat un fotoreportaj apreciativ despre zimbrii din România. Ultimii zimbri europeni care trăiau în sălbăticie au fost uciși în Caucaz în 1927.
După ce au dispărut din sălbăticie, zimbrii europeni au fost reintroduși în Polonia în 1954 și în România în 2012. Fotograful Alexander Turner a fost în căutarea celui mai mare mamifer terestru din Europa împreună cu rangerii de la Fundația Conservation Carpathia.
Aproximativ jumătate din Munții Carpați se află în România
Deși salvat de la dispariție și cu populații despre care se poate spune că se află în cea mai bună stare de sănătate din ultimele secole, zimbrul este în continuare clasificat ca fiind „aproape amenințat” pe lista IUCN.
Aproximativ jumătate din Munții Carpați se află în România. Fragmentarea habitatului este relativ redusă, ceea ce permite zimbrilor să găsească locuri de hrănire, de odihnă și să migreze pe distanțe lungi. FCC urmărește să reîmpădurească întinderi uriașe de teren în Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț al Carpaților Meridionali.
Reintroducerea zimbrilor în habitatul lor natural nu este doar o chestiune de reparare a greșelilor de mediu din trecut sau un caz de conservare modernă a biodiversității, ci este, de asemenea, un exemplu excelent al modului în care conservarea naturii poate ajuta comunitățile locale să se dezvolte prin programe de ecoturism.