Ar trebui consumat în fiecare zi pentru a scădea colesterolul: cardiologii l-au numit fructul numărul 1
Avocado este bun pentru inimă, fiind o sursă bună de grăsimi nesaturate și fibre. Acest fruct conține mulți antioxidanți.
Medicii au subliniat beneficiile avocado, un fruct care este deosebit de util pentru sănătatea inimii, ceea ce este confirmat de cercetările științifice, scrie revista Parade.
O analiză a studiilor publicate în jurnalul Cureus a constatat că persoanele care consumau în mod regulat acest fruct aveau colesterol mai scăzut și un risc mai mic de boli cardiovasculare.
Ce se va întâmpla dacă mănânci avocado în fiecare zi?
Dr. Anthony Altobelli, director clinic cardiolog la Spitalul Universitar Robert Wood Johnson, a subliniat cercetările care arată că un consum regulat de avocado poate fi benefic pentru sănătatea inimii. Este un studiu observațional de 30 de ani, pe mai mult de 100.000 de profesioniști din domeniul sănătății, publicat în Journal of the American Heart Association.
„A arătat că aceia care au mâncat cel puțin două porții în fiecare săptămână, ceea ce este echivalent cu aproximativ un avocado întreg, și-au redus riscul de boli cardiovasculare cu 16% și de boli coronariene cu 21%”, a menționat el.
Potrivit experților, există trei motive principale pentru care avocado este bun pentru sănătatea inimii.
Este o sursă bună de grăsimi nesaturate. După cum a explicat Altobelli, unul dintre principalele motive pentru care avocado este atât de bun pentru sănătatea inimii este că fructul conține o sursă bună de grăsimi polinesaturate. Potrivit nutriționistului și cardiologului certificat Michelle Rutenstein, grăsimile nesaturate pot susține sănătatea inimii, deoarece pot scădea colesterolul și pot reduce inflamația.
Este o sursă excelentă de fibre. Cardiologul Sharein Mark a remarcat că avocado are aproximativ 80% fibre. Potrivit acesteia, pe lângă beneficiile neprețuite ale îmbunătățirii sănătății intestinale, scade și colesterolul.
Conține mulți antioxidanți. Studiile științifice au arătat că o dietă care include alimente bogate în antioxidanți ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.