Arad: Sezonul distracţiei pe ‘Litoralul Vestului’ de la Ghioroc se deschide cu zăpadă pulverizată pe plajă
Sezonul distracţiei la Lacul Ghioroc începe duminică, 26 iunie, cu a XI-a ediţie a Festivalului „Ghioroc Summer Fest” şi cu zăpadă pulverizată pe o parte a plajei pentru a-i răcori pe turişti, au anunţat, organizatorii festivalului.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad, ai Primăriei Ghioroc şi ai Ligii Studenţilor din Universitatea „Aurel Vlaicu”, care organizează festivalul verii din staţiunea de interes local, au declarat că startul oficial al sezonului se dă în această duminică, de la ora 16,00, chiar dacă plaja este deschisă deja de câteva săptâmâni.
Plaja Ghioroc, numită de ani de zile şi „Litoralul Vestului”, va fi răcorită în prima zi a festivalului cu un tun de zăpadă.
„Surpriza deschiderii sezonului este un tun de zăpadă care va umple plaja, în plină vară, cu răcoarea zăpezii. Urmează 11 weekend-uri memorabile, cu muzică bună, spuma party, color fight, noaptea DJ-urilor şi multe alte suprize pentru cei care vor fi împreună cu noi pe plaja de la Ghioroc”, a declarat Cosmin Băhnean, director de festival.
Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că în ultimii ani mediul privat a investit milioane de euro la Ghioroc, iar instituţia pe care o conduce a finanţat amenajarea plajei cu peste un milion de lei între 2016 şi 2022, în timp ce Centrul Cultural Judeţean a mai alocat 380.000 de lei pentru organizarea unor evenimente care să crească atractivitatea staţiunii de interes local, între care „Ghioroc Summer Fest”.
„Am mizat pe Ghioroc ca un loc de atracţie pentru turişti. Nu am greşit. Anual, peste 100.000 de turişti vin pe plajă şi se bucură de oferta Litoralului Vestului. Am investit în acest proiect şi mă bucur că aceste investiţii se cuantifică în creşterea vizibilităţii judeţului Arad, în dezvoltarea unei comune catalogată ca şi staţiune de interes naţional. Ghiorocul a devenit un model de dezvoltare pentru celelalte localităţi din judeţ”, a spus Iustin Cionca.
Lacul Ghioroc, situat la circa 20 de kilometri de municipiul Arad, are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, iar plaja cu nisip fin este folosită de zeci de ani de turişti, însă abia în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private majore.
Plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.