Aramata mobilizată în campania de vaccinare anti-coronavirus
Armata va fi mobilizată în campania de vaccinare anti-coronavirus în momentul în care aceasta va fi demarată.
Decizia a fost luată în urma ședinței de luni de la Palatul Cotroceni.
„În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, conform Ministerului Apărării.
Ministerul Apărării are rolul să asigurare, prin structurile de specialitate, logistica necesară desfășurării campaniei anti-Covid-19 de la nivel național.
De asemenea, MApN va asigura „transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”.
Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid atunci când va ajunge în România?
În momentul în care va ajunge în România, dozele de vaccin anti-coronavirus va fi depozitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și la șase spitale militare din țară.
„Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare”, conform MApN.