Atac-surpriză în Ilfov: 15.000 de portofele dispărute peste noapte! Stupefacție și confuzie la marginea Bucureștiului

Publicat: 21 sept. 2024, 10:01, de Radu Caranfil, în Pamflet , ? cititori
Atac-surpriză în Ilfov: 15.000 de portofele dispărute peste noapte! Stupefacție și confuzie la marginea Bucureștiului

Sigur, România nu se află în război cu nimeni, dar asta nu a împiedicat o localitate limitrofă a Bucureștiului să devină scena unui atac-surpriză de proporții… financiare. Într-o singură noapte, TOATE portofelele celor 15.000 de locuitori au dispărut fără urmă, lăsându-i pe localnici într-o stare de șoc generalizat, iar pe autorități într-o confuzie absolută.

O dimineață de groază: „unde mi-e portofelul?!“

Imaginați-vă o dimineață obișnuită de vineri în micuța localitate X. Localnicii se trezesc, își beau cafeaua, se pregătesc să iasă pe ușă și, cu o precizie matematică, fiecare dintre ei realizează, unul câte unul: „Unde e portofelul meu?!“. Scenele din filmele cu spioni pălesc în fața dezastrului care a lovit peste noapte acest orășel aparent liniștit.

Când m-am trezit dimineață, totul părea normal. Dar când să-mi iau portofelul din jachetă… nimic!“, povestește Maria, una dintre victime, aflată în fața ușii deschise a dulapului, de parcă încă mai spera că portofelul se va întoarce singur.

Martori oculari? Nici vorbă…

Deși atacul a avut loc la scară largă, nimeni nu a văzut nimic. „Parcă ne-a atacat un ninja invizibil!“, mărturisește un tânăr vizibil afectat, încercând să-și deschidă telefonul pentru a comanda un Uber, doar pentru a-și aminti că nu are bani nici măcar pentru o cartelă de metrou.

Am auzit un șuierat în timpul nopții“, adaugă vecinul de la etajul 3. „Dar am crezut că era, așa, o fantomă sau ceva de genul ăsta.“ Ei bine, acum știm că nu era nicio fantomă. Sau era? Cine știe? Cert este că portofelele sunt dispărute.

Autoritățile: descumpănite și descurajate

Poliția locală, obișnuită mai degrabă cu scandaluri de la magazinul sătesc sau câini fără lesă, a fost luată total pe nepregătite. „Am fost aici toată noaptea“, spune polițistul Costel, „și n-am văzut nimic suspect. Nici o mașină, nici o persoană cu saci de portofele. Dar acum îmi dau seama că și portofelul meu a dispărut!

Șeful poliției a dat o declarație scurtă: „Suntem complet descumpăniți. Nu există precedent pentru așa ceva. Cineva a luat tot, dar fără niciun fir de păr sau urmă. E incredibil.

Mărturii cutremurătoare din partea localnicilor

Starea generală din localitate oscilează între șoc și furie. Localnicii nu se pot hotărî dacă sunt mai furioși pe hoții misterioși sau pe propria neglijență.

Cum am putut să las portofelul pe noptieră? Cineva a intrat în casă și l-a luat fără să mă trezească!“, exclama domnul Popescu, un pensionar al cărui portofel avea „doar niște mărunțiș“, dar care a devenit brusc cel mai important obiect din viața lui.

Un alt locuitor, care a preferat să rămână anonim, a declarat, tremurând: „Știți ce e ironic? În portofelul meu era scris ‘Nu mă pierde’. Ei bine, nu l-am pierdut. Mi l-au furat.

Posibile cauze: o conspirație sau doar neglijență în masă?

Analizând acest atac nemaiauzit, unii experți locali sugerează că ar putea fi o acțiune orchestrată la un nivel mult mai înalt decât s-ar fi așteptat. „Este clar că a fost o operațiune bine organizată. Cineva a venit pregătit, nu vorbim aici de hoți de buzunare“, a spus un analist local, fost jucător de șah în echipa liceului.

Alții sunt convinși că este vorba de o conspirație guvernamentală menită să testeze o nouă tehnologie de furt invizibil. „Totul are sens dacă ne gândim că guvernul încearcă să ne controleze prin portofele goale“, a explicat un teoretician al conspirațiilor. „Asta sau extratereștrii.

Experții avansează explicații

Teoria conspirației în jurul portofelelor dispărute din localitatea X capătă proporții și mai nebunești, dar totodată fascinante. Unii speculează că aceste portofele nu erau simple obiecte, ci produse special create într-o fabrică obscură, poate undeva într-un colț îndepărtat al lumii, pentru a dispărea simultan în acea noapte fatidică.

E posibil ca, înainte de a ajunge în mâinile locuitorilor din localitatea respectivă, aceste portofele să fi fost supuse unui tratament migălos, calibrate pentru a reacționa la o anumită frecvență, semnal sau cod secret? Să fi fost oare materialele lor, aparent inofensive, impregnate cu elemente de tehnologie neagră, de genul care ne sfidează imaginația?!?

Sincronizare perfectă!

Specialiști în finanțe și securitate sunt uimiți de sincronizarea aproape perfectă a „operațiunii”. „Este o performanță logistică de necrezut,” susține profesorul Mihnea Ionescu, expert în securitate economică. „Faptul că toate portofelele au dispărut în același moment indică o pregătire minuțioasă. Cineva a petrecut ani de zile rafinând acest atac. Nimeni nu poate organiza o astfel de operațiune fără un plan complex.

Un test psihologic dur

Desigur, dincolo de spectrul tehnologiei, se ridică întrebarea evidentă: de ce tocmai acest orășel pașnic? Să fie doar un test? O dovadă de putere din partea unei organizații secrete, care și-a ales victima doar pentru că putea să o facă? Sau poate că portofelele în sine erau doar un vehicul pentru ceva mult mai mare – o demonstrație a unui nou tip de furt invizibil.

Până la elucidarea misterului, finanțele localității rămân „însângerate”, iar oamenii privesc cu suspiciune fiecare lucru care le mai rămâne.

Consecințele acestui atac devastator asupra portofelelor

Situația este dramatică nu doar pentru locuitori, ci și pentru economia locală. Cu 15.000 de portofele dispărute, piața de… orice a fost paralizată. Chioșcurile sunt goale, transportul public e blocat, iar băncile sunt bombardate cu cereri de refacere a cardurilor. Nimeni nu mai poate cumpăra nimic, nici măcar o cafea de la automat.

Nu am mai văzut așa ceva de când am deschis magazinul“, spune Vasile, proprietarul unui minimarket. „Oamenii intră, se uită, pun mâna pe produse și apoi pleacă. Nu au cu ce să plătească! E haos.

În loc de concluzie: ce urmează?

Autoritățile sunt în continuare în căutarea portofelelor dispărute, dar până acum nu există niciun indiciu despre locul unde s-ar putea afla. Localnicii își păstrează speranța că măcar buletinele vor fi recuperate, dar în rest, fiecare trăiește cu spaima că următoarea noapte ar putea veni fără telefon, chei sau alte obiecte esențiale.

Până când hoții vor fi prinși, acest atac rămâne un mister național. Iar viața în micul orășel de la marginea Bucureștiului nu va mai fi niciodată la fel.

Acest articol este un pamflet. Vă rugăm să-l tratați ca atare.

Orice asemănare cu evenimentele recente din Liban este total neîntâmplătoare.