Atenție! Se dă startul la admiterea în școlile de poliție!
Începând cu luna aprilie a.c., va demara admiterea în școlile de poliție, practic în toate școlile MAI de agenți și subofițeri/maiștri militari.Timpul va fi scurt. Dacă nu te-ai pregătit până acum, singura ta soluție este să te apuci intensiv de studiu.
Pentru a fi la curent cu admiterea în școlile de poliție, poți face un cont pe admiterepolitie.ro. Aici, poți să rezolvi teste cu grile explicate din: Limba Romana(DOOM-3), Limba Engleză, Limba Franceză, Educație Civică, Raționament Logic și Legislația MAI!
Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au confirmat faptul ca Guvernul va modifica, în scurt timp, ,,HG nr. 632/2022 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2022-2023”
Vor fi scoase la concurs, în total, tot 2.880 de locuri, ca la ultima sesiune, dintre care: 1.640 la Poliție; 240 la Poliție de Frontieră; 700 la Jandarmi; 300 la Pompieri/Protecție civilă.
Ce probe sunt la admiterea în școlile de poliție?
Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt cea de evaluare a cunoștințelor și de evaluare a performanței fizice. Acestea sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și respectiv de la 5 la 10 și „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.
Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă și cuprinde:
- Subiecte din disciplinele: limba română – 40% și limbă străină – 15%;
- Subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului – 20%;
- Subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic – 15%.
La punctajul obținut la proba de evaluare a cunoștințelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.
Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele de evaluare a cunoștințelor și cea fizică.
Candidații pot opta pentru limba engleză sau limba franceză.
Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se vor publica pe site-ul unității de învățământ organizatoare.
Citeste și: Câte femei au gradul de general în instituțiile de forță din România?