Atenție șoferi: Valea Oltului va deveni și mai periculoasă! Oficial MTI: Vă rugăm să ne tolerați
Mariana Ioniță, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, a vorbit despre unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară.
Demararea șantierelor toată autostrada Sibiu-Pitești va îngreuna și mai tare traficul pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară. Vă rugăm să ne toleraţi cu Valea Oltului, pentru că, pe lângă traficul acela infernal, se adaugă şi cel generat de transportul materialelor de construcţii spre şantiere. Şi anul acesta vă informăm că începe tot Sibiu-Piteşti, de la un cap la altul, adică se va lucra şi la loturile 2 şi 3, în zona tunelurilor. Deci, câţiva ani trebuie să avem răbdare”, a declarat secretarul general în Ministerul Transporturilor, Mariana Ioniţă, la conferinţa „Drumurile sigure salvează vieţi”, organizată de Deltabloc.
DN7 face parte din rutele preferate de transportatori. Autoritățile spun că în acest moment nu au soluții pentru decongestionarea traficului pe acest drum. Pe acest drum se va rezolva problema în momentul în care se va finaliza construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești, până în 2027. Însă aceasta se va face pe etape. Sunt cinci secțiuni care vor fi date în trafic, în timp.
„Noi, ca minister, pe lângă elementele strategice pe care le-am aprobat în ultimii ani, respectiv strategia naţională privind siguranţa rutieră, care se axează în special pe politica europeană, adică pornind de la analiza cauzelor şi nu a efectelor, şi mergem pe politica europeană – viziune zero: zero accidente, zero persoane decedate – rolul nostru este să dăm viaţă vieţii şi mai ales calitate vieţii. Şi la asta lucrăm acum. Şi cred că cei 550 km de autostrăzi aflaţi în prezent în lucru şi drumuri expres şi încă 1.000 km aflaţi în proiectare avansată spun multe. Nu vreau să uit şi de cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, pentru că ele vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei rutiere. Lăsând la o parte impactul asupra mediului, avem certitudinea că, atunci când calea ferată va oferi condiţii de viteză şi condiţii bune comerciale, va prelua mult din traficul greu”, a spus Mariana Ioniţă.
Oficialul instituției condusă de Sorin Grindeanu susține că în prezent sunt 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi 300 de contracte de modernizare a căii ferate. Când vor fi gata, toate acestea vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii vieţii, a mai declarat Mariana Ioniţă.