Au vrut să vândă 10.000 de comprimate ecstasy cu 30.000 de euro! Ce s-a întâmplat cu ei
La datele de 20 și 21.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc în modalitatea introducerii în țară și trafic intern de droguri de risc și mare risc în formă continuată. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive în formă continuată.
Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, în seara de 19.06.2024, unul dintre inculpați a introdus în România (pe cale rutieră) cantitatea de 21.961 comprimate ecstasy (în greutate de7,5 kilograme) și aproximativ 10 grame cocaină, procurate din Olanda, droguri pe care le-a transportat până în județul Brașov, unde împreună cu al doilea inculpat le-a depozitat la o adresă din municipiul Brașov.
În ziua de 20.06.2024, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce comercializau aproximativ 10.000 comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 euro. Ulterior, din locația închiriată de inculpați au fost ridicate restul de peste 11.000 comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în țară.
De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, inculpații au vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piață de aproximativ 220.000 euro) cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară.
Totodată, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (GBL în amestec cu GHB și amfetamină, comprimate ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC).
La data de 21.06.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.