Autodenunț: Twitter a recunoscut ce face cu unele postări
Platforma de socializare a examinat tweet-urile oficialilor aleși din șapte țări – Marea Britanie, SUA, Canada, Franța, Germania, Spania și Japonia. Concluzia la care a ajuns seamănă cu un „autodenunț”.
Twitter a recunoscut că algoritmii platformei sale amplifică mai multe tweet-urile de la politicieni de dreapta și organizații media de dreapta, decât postările din surse de stânga. În acest sens a studiat și dacă conținutul politic de la organizațiile media a fost amplificat pe Twitter, concentrându-se în primul rând pe surse de știri din SUA, cum ar fi Fox News, New York Times și BuzzFeed. Potrivit BBC, studiul a comparat cronologia „Acasă” a Twitter – modul implicit în care 200 de milioane de utilizatori pot vedea postările celorlalți utilizatori, în care un algoritm adaptează ceea ce vede fiecare persoană – cu cronologia tradițională în care cele mai recente tweet-uri sunt clasate pe primul loc.
Diferență semnificativă statistic
Cercetarea a constatat că în șase din șapte țări, în afară de Germania, tweet-urile politicienilor de dreapta au primit mai multă amplificare de la algoritm decât cele care aparțineau politicienilor de stânga; organizațiile de știri de dreapta erau mai amplificate decât cele de stânga și, în general, tweet-urile politicienilor au fost mai mult amplificate de o cronologie algoritmică decât de cronologia clasică, a celor mai recente postări.
Potrivit unui document de cercetare de 27 de pagini, Twitter a găsit o „diferență semnificativă statistic, care favorizează dreapta politică” în toate țările, cu excepția Germaniei. Twitter a spus că nu este clar de ce cronologia de pe ecranul „acasă” a produs aceste rezultate și a indicat că ar putea avea nevoie acum să-și schimbe algoritmul.