Beatrice Mahler: „Cel mai bun tratament anti-COVID de până acum este cel cu anticorpi monoclonali”
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a vorbit despre cel mai bun tratament anti-COVID de până acum. Medicul spune că acest tratament este reprezentat de anticorpii monoclonali.
Medicul subliniază că acest tratament este eficace în special dacă este administrat în primele șapte zile de boală, iar pacientul se prezintă la spital pentru a primi o astfel de perfuzie. „Trebuie să te prezinți la un spital în primele șapte zile de la debutul simptomelor, trebuie să ai saturația de oxigen bună, trebuie să ai una din comorbidități – dacă ești obez, ai hipertensiune, ai tiroidită autoimună – te poți prezenta la un spital, primești perfuzia cu anticorpi monoclonali și este tratamentul care este de elecție în acest moment de la primele simptome de boală.
Din punctul meu de vedere, asta este direcția către care trebuie să ne îndreptăm în tratamentul pacienților noștri, cu condiția ca ei să vină pentru perfuzia respectivă la spital”, a spus Beatrice Mahler la Europa FM. Vineri, 5 noiembrie, „Marius Nasta” avea 200 de doze de anticorpi monoclonali, conform managerului Institutului.
Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii
“Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele ușoare și medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o șansă pentru noi să mai atenuăm internările în secțiile de terapie intensivă. Din această cauză am solicitat conducerii Comisiei de speialitate și reprezentanților MS implicare maximă în valorificarea lor. Fac apel și la medicii de familie care au un rol important în catagrafierea și îndrumarea viitorilor beneficiari ai acestor terapii”, a spus Cseke Attila, ministrul Sănătății.
În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticopilor monoclonali- soluție perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele șapte zile.