Bloody Mary, băutura care se bea pe 1 ianuarie. Care este povestea acesteia?
În prima zi a anului nou, americanii obișnuiesc să bea celebrul cocktail Bloody Mary. Din acest motiv, pe 1 ianuarie este una dintre cele mai aglomerate zile ale anului la Hi-Lo Diner, un restaurant american cu tradiție din 1957, aflat la șoseaua către orașul Minneapolis.
1 ianuarie este Ziua Națională Bloody Mary
Din comanda clienților nu lipsește niciodată celebrul Bloody Mary, care este de fapt un un cocktail vâscos, plin de legume și vodcă. De regulă, acesta servește drept refugiu pentru cei care speră să domolească rămășițele răsunătoare ale exceselor din ajunul precedent.
„Se asociază cu o proprietate reparatoare”, a declarat Brian Bartels, restaurator, barman de lungă durată și autor al cărții „The Bloody Mary: The Lore and Legend of a Cocktail Classic”, într-un interviu acordat CNN.
De-a lungul anilor, băutura și-a căpătat un renume, americanii ajungând să-i dedice chiar o zi. Astfel, ziua de 1 ianuarie a fost declarată Ziua Națională Bloody Mary.
De unde provine numele băuturii?
Povestea numelui acestei băuturi începe în 1921, când Fernand „Pete” Petiot, barman la Harry’s New York Bar (pe atunci cunoscut sub numele de The New York Bar), a fost provocat să creeze unui cocktail alcoolic din suc de roșii condimentat cu sare și piper și câteva picături de sos Worcestershire.
Aceasta nu este singura teorie. Potrivit informațiilor din presa internațională, actorul George Jessel, cunoscut sub numele de „Toastmaster General al Statelor Unite” este cel care a creat băutura în 1927, în Palm Beach, Florida.
Acest lucru se întâmpla după ce un meci de softball, care s-a transformat într-o beție care a durat toată noaptea și ziua următoare.