Bogdan Ivan vine cu vești bune. Românii sunt tot mai aproape de interacțiunea digitală cu administrația statului: De oriunde, oricând, fără cozi sau hârtii inutile
Bogdan Ivan, deputat al PSD din Bistrița-Năsăud, a anunțat cu mândrie finalizarea unui proiect esențial pentru digitalizarea administrației publice din România. Acesta a declarat că, în ciuda termenului inițial stabilit pentru 2026, cloudul guvernamental a fost implementat în 2024, conform promisiunii sale.
Bogdan Ivan, despre cloud-ul guvernamental
În cadrul unei postări pe rețelele sociale, Ivan a relatat cu entuziasm că în data de 19 decembrie 2024 a fost recepționat oficial cloudul guvernamental, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Data Center-ul STS din Brașov. Acest proiect, cu o valoare estimată la 100 de milioane de euro, reprezintă un pas semnificativ în modernizarea administrației publice, având ca scop centralizarea sistemelor informatice ale statului.
Potrivit lui Ivan, această realizare face posibilă un acces mai rapid și mai eficient la serviciile publice, eliminând necesitatea documentelor fizice și cozii la ghișeele instituțiilor.
Cloudul guvernamental va adăposti toate sistemele informatice ale administrației publice, facilitând gestionarea eficientă a datelor și reducând birocratia.
Ivan a vorbit și despre următoarea etapă a proiectului, care presupune instalarea pe echipamentele de ultimă generație a unei aplicații unice a statului. Aceasta va permite cetățenilor români din întreaga lume să interacționeze digital cu administrația publică, în orice moment și de oriunde, fără a fi nevoie de deplasări fizice sau de completarea unor formulare pe hârtie.
Astfel, procesul de accesare a serviciilor publice va deveni mult mai rapid și mai comod, adaptându-se cerințelor unei lumi din ce în ce mai digitalizate.
„Am promis că aducem cloudul guvernamental din anul 2026 în 2024 și exact asta am făcut! Astăzi, la Data Center-ul STS din Brasov, am recepționat cloudul dedicat, investiția de 100 de milioane de euro care aduce într-un singur loc sistemele informatice ale administrației.
Următorul pas este instalarea pe aceste echipamente de ultimă generație a aplicației unice a statului, care va permite românilor din toată lumea să interacționeze digital cu administrația – de oriunde, oricând, fără cozi sau hârtii inutile. Mulțumesc pentru implicare tuturor colegilor și partenerilor, fără de care acest proiect unic, nu s-ar fi realizat”, transmite deputatul.