BRD Societe Generale se dezmembrează pe felii. Mai nou, vinde și divizia BRD Finance IFN S.A.
Acționarii sunt șocați. Banca BRD Societe Generale a anunțat o nouă vânzare a unei entități din grup, după vânzarea BRD Pensii, care administrează atât fondul din Pilon II (FPAP BRD), cât şi fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio), la care peste 600.000 de români au banii depuși, pentru când vor ieși la pensie. Banca vinde acum și BRD Finance IFN S.A.
Prima vânzare a fost făcută către Grupul Financiar Banca Transilvania, cumpăratorul BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (BRD Pensii).
Noua vânzare din grupul cu banca mamă în Franța este divizia BRD Finance IFN S.A, al cărei portofoliu de creanțe performante și neperformante va fi preluat de Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A.
,,Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A., intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN S.A. Portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienții săi”, arată un comunicat al autorității de concurență.
Portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienții săi. BRD Finance IFN S.A., prezentă pe piață din anul 2004, are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale.
EOS Finance și EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor internațional de servicii financiare personalizate. Activitatea principală a companiei este reprezentată de achiziționarea portofoliilor de creanțe garantate și negarantate. Grupul EOS face parte, la rândul lui, din Grupul Otto, un grup global de furnizori de servicii de comerț electronic, retail și servicii conexe.
În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.