BTT-ul Gabrielei Firea licitează trei terenuri din Costinești, la preț de chilipir
Biroul de Turism Pentru Tineret (BTT) SA, societatea de stat care deține câteva zeci de mii de metri pătrați în stațiunea Costinești, a lansat o procedură de licitație în vederea încheierii a 3 loturi de teren, situate în Baza BTT Costinești.
BTT SA a lansat, recent, o procedură de licitație în vederea închirierii a 3 loturi de teren în suprafață de 10 mp fiecare, situate pe lotul 313 terenuri de Sport, Baza BTT Costinești. Prețul minim de pornire al licitației este de 3000 de lei, fiind incluse și plata utilităților, pentru o perioadă de 2 săptămâni, mai exact în perioada 23 iunie – 4 iulie 2023. Criteriul de selecție este prețul cel mai mare ofertat. În cursul zilei de 22 iunie a.c., la ora 12:00, se va comunica și rezultatul, contractul urmând să producă efecte începând cu 23 iunie și până pe 4 iulie, scrie Replica Online.
BTT este controlat de Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea.
Valorificarea imobilelor prin închirierea sezonieră vizează activitățile de comercializare produse tip fast food, produse alimentare, activități de comerț, activități de recreere sau alte activități care nu contravin ordinii și liniștii publice și bunelor moravuri. Toate autorizațiile/avizele de funcționare cad în sarcina chiriașului.
BTT caută alți 2 administratori
De asemenea, în cadrul ședinței din 10 iulie a.c., se va vota și aprobarea dezmembrării lotului de teren identificat cu IE nr. 111110 al localității Costinești, nr. cadastral 111110, în 14 loturi individuale. Și aceste loturi, cel mai probabil, vor fi scoase la vânzare sau spre închiriere. Pe ordinea de zi mai sunt trecute și vacantarea a 2 posturi în CA al BTT SA, odată cu ajungerea la termen a contractelor de mandat în data de 13 iulie 2023 a lui Turmac George Adrian și Ciubotaru George Alexandru, dar și numirea a 2 administratori pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motivele temeinice cu încă 2 luni.
Despre BTT SA
Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman. După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful. Azi, compania numără pe degetele de la o mână proprietățile.