Bucuriile pentru copii nu se vor termina pe 1 iunie. Sărbătorirea lor va continua, și în săptămânile următoare

Publicat: 31 mai 2024, 18:39, de George Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
Bucuriile pentru copii nu se vor termina pe 1 iunie. Sărbătorirea lor va continua, și în săptămânile următoare

Să se bucure în continuare de ziua lor, 1 Iunie, copiii vor pleca în tabăra MINA Summer Camp, organizată în două etape, în săptămânile 8-12 iulie și, respectiv, 22-26 iulie, organizată la MINA Museum of Immersive New Art, din București, unde vor participa la o varietate de activități menite să îi dezvolte pe plan artistic și emoțional.

,,De la cursuri de teatru și dans, la desen, educație financiară și dezvoltare personală, fiecare zi este o aventură de 10 ore plină de învățare și distracție. Toate activitățile se vor desfășura cu ajutorul unor îndrumători cu experiență în acest domeniu. Într-o lume modernă plină de provocări și presiuni, MINA Summer Camp oferă o oportunitate unică pentru copii de a se dezvolta armonios pe plan artistic și psiho-emoțional. Această tabără de cinci zile, desfășurată sub îndrumarea unor mentori specializați, îmbină creativitatea cu explorarea interioară, sprijinind copiii în descoperirea propriilor superputeri emoționale”, arată organizatorii.

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est.

Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.

Dar, să vedem unde pot merge copiii cu părinții, de ziua chiar pe 1 Iunie

Aceștia pot alege, în București, o plimbare cu tramvaiul Cofetărie, festivaluri în parcurile Al. Ioan Cuza și Operei, un show aviatic, sau spectacole de teatru și activități la muzee.

De 1 Iunie, la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va organiza o serie de ateliere și expoziții. Recitalul de pian susținut de elevii Cercului de instrumente muzicale de la Clubul Copiilor sector 4 va avea loc la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, iar vernisajul expoziției de artă vizuală „Dualități textile/ la intersecția dintre micro și macro” al artistelor Laura Greaca și Livia Greaca – la sediul MNLR (strada Nicolae Crețulescu 8).

La Romexpo, în cadrul Bookfest 2024, copiii vor realiza cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de MNLR.

Societatea de Transport București va deschide porțile Depoului Dudești (Calea Dudești nr. 184, Sector 3, București) în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Vor putea fi vizitate tramvaiele vechi, modele din anii 1912 și 1956, dar și noile vehicule Imperio. Unua dintre atracții este o plimbare cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care va circula pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești.

Copiii și părinții vor descoperi pe aleile din Parcul Al. Ioan Cuza zeci de motive de sărit în sus de bucurie împreună cu SuperEroii Itsy Bitsy. De dimineață, începând cu ora 9:00, și până searăa târziu la ora 20:00, copiii au ocazia să-și antreneze toate puterile la activitățile pregătite special pentru a le oferi o zi frumoasă ca sufletele lor.

Ziua de sărbătoare se va încheia cu vizionarea animației „Super Mario Bros: Filmul” (Illumination Entertainment, 2023, AG – dublat în limba română) începând cu ora 21:00, la cinematograful amenajat în aer liber.

Pe esplanada Operei Naționale este organizat festivalul KZilla, 1 și 2 iunie 2024.

Festivalul KZilla, în zilele 1 și 2 iunie, va avea loc pe esplanada Oprei Naționale. Organizatorii vor aduce pe scenă 12 artiști, sportivi și campioni remarcabili, care să întrețină atmosfera. Totodată, în cadrul evenimentului din Parcul Operei vor fi organizate ateliere pentru copii și părinți, concerte, va fi montat și un parc de distracții cu piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații.

Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” și federațiile sportive naționale organizează un festival multi-sportiv, de Ziua Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

Participă aproape 20 de federații sportive naționale: Badminton, Box, Rugby, Baschet, Ciclism, Scrimă, Tenis de Masă, Culturism și Fitness, Haltere, Judo, Kempo, Lupte, Oină, Sportul pentru Toți, Șah, Tir cu Arcul și Volei.

Parada Micilor Biciclişti West Side, care urmăreşte promovarea mersului pe bicicletă, în siguranţă, în rândul copiilor şi West Side Kids Race, manifestă ce includ 11 curse de ciclism, vor avea loc, sâmbătă, pe Splaiul Independenţei, fiind marcată, totodată, Ziua mondială a bicicletei (3 iunie) şi Ziua mondială a mediului (5 iunie)

Evenimentul va avea loc pe Splaiul Independenţei 319, lângă Sema Parc – SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru, în intervalul orar 9,00-18,30.

Între orele 10.00 şi 17.00, în curtea din spatele muzeului  Grigore Antipa, vor fi organizate activităţi cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, precum şi ateliere de şah sau robotică, zone dedicate tinerilor artişti în care aceştia vor putea picta sau desena, dar şi zone de dans şi muzică.

Ce înseamnă să fii astronaut? Ce echipamente poartă astronauții? Cu ce se hrănesc în spațiu? Sunt întrebări la care Universitatea Politehnica București va răspunde copiilor, în evenimentul SpaceFEST.

Un alt punct de atracție este și Clinceni Air Show, la aerodromul de lângă București, începând cu ora 17:00, unde accesul este liber.

Evenimentul va include o serie de demonstrații aeriene impresionante. Printre momentele de vârf ale zilei se numără evoluțiile formației Hawks of Romania, cu aeronavele lor Extra 300 L și Extra 330 SC, evoluțiile partenerilor noștri de la Forțele Aeriene Române, ce ne sunt alături, ca întotdeuna, cu un număr semnificativ de aeronave, precum F-16, C-27 Spartan, IAR-330 Puma, IAK-52, IAR-316B și IAR-99 Șoim. Inspectoratul General de Aviație va prezenta elicopterele din dotare. Demonstrația aeriană va avea un final plin de culoare însoțit de efecte pirotehnice, atât la sol cât și în aer, iar ziua de zbor se va încheia cu un spectacol de artificii.

Ziua Copilului a început să fie marcată în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts: Leonard a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii.