Burgerul din excremente umane inventat de un japonez revine în actualitate!
Să dea dracii dacă suntem normali! Noi, oamenii! Uneori, nu ni se învârt toate rotițele cum trebuie. (La ce știre scriu acum, nu există altă introducere, pe cuvânt! O să vedeți că am dreptate! Deși…)
După ce mai marii lumii au lansat recent ipoteza – să-i zicem pentru moment doar ipoteză, că greierii, gândacii și viermii urmează să fie noile delicatese ale pământenilor, în mai multe medii din Europa și Asia s-a readus pe tapet invenția profesorului Mitsuyuki Ikeda, cercetător la Laboratoarele Okayama din Japonia.
Acesta, prin 2011 a găsit soluția salvării omenirii de la foamete! Și a planetei de la distrugere. Tot ce e necesar e mâncatul de excremente umane! Căci inventatorul a făcut un burger din – v-ați prins! – excremente umane! Și nu numai că l-a făcut în laboratoare, dar a fost și tare mândru de invenția sa! Savantul – apreciat și respectat! – Mitsuyuki Ikeda, la solicitarea Întreprinderii de Canalizare din Tokyo de a o ajuta să găsească o întrebuințare pentru conținutul haznalelor, s-a apucat de cercetări.
Și a descoperit că excrementele umane sunt pline de proteine! A explicat profesorul că asta e posibil ca urmare a acțiunii bacteriilor și, ce să vezi, ar fi păcat ca așa o comoară să se piardă. Drept care, echipa sa de cercetători a extras proteinele și a creat un fel de carne artificială, a cărei culoare este schimbată în roșu cu ajutorul coloranților alimentari.
Ca să păcălească mirosul și gustul, au mai pus niște soia și zic zău – ei, savanții – cu toată gura că a ieșit o carne savuroasă de moare lumea! Recunosc, eu sunt oripilată când scriu știrea asta. Și nu știu de ce bag mâna în foc că și voi, cei mai mulți, dacă nu toți, sunteți așijderea.
Burgerul japonezilor, despre care ei, cercetătorii – o fi pe sistemul cu fiecare cioară își laudă puii – spun că e deeeeeeeeeliiiiiicios, conține 63% proteine, 25% carbohidrați, 3% lipide și 9% minerale. Și nu doar că e savuros, mai are și gust de carne de vită! Bașca, față de cirezile de vite care sunt nocive pentru planetă și pentru mediul înconjurător, burgerul ăsta e lapte și miere pentru planetă!
Un singur impediment stătea atunci, la momentul invenției, în calea lansării cu succes a pârjoalei din excremente umane: era de 10-20 de ori mai scumpă decât burgerul de vacă. Dar profesorul Ikeda a spus că e din cauza cercetărilor acest cost imens, dar speră ca, în timp, să scadă. Și, de asemenea, că oamenii nu se vor mai gândi că mănâncă rahat, când văd câte beneficii din punct de vedere ecologic are rahatul ăsta pentru planetă!
Nu știu dacă i s-a făcut vreo ofertă savantului japonez. Și nici dacă el a ajuns, între timp, la reducerile de preț sperate. Dar, lumea a început să mănânce iar rahat în privința invenției lui Mitsuyuki Ikeda, ca variantă la greieri, viermi, gândaci și alte cele. Mulți dintre noi ne-am speriat, auzind despre aceste… delicatese.
Deși, spun specialiștii, mâncăm de multă vreme produse care au colorant obținut din gândaci uscați și făcuți pulbere. Producătorii de parizer, salam, suc, înghețată folosesc de mai multe zeci de ani gândacii pe post de colorant. Denumirile sub care apar gândacii în produse sunt: Carmin, Coşenilă, Carmine, Acid carminic, E120 sau Roşu natural 4. Aflat pe etichete sub denumirea E120, carminul se regăsește, cică, în aproape toate produsele procesate de pe piață.
Colorantul E120 este autorizat în România pentru toate tipurile de produse alimentare. Dozele legale sunt, de exemplu, 100 g la kilogram, pentru mezeluri. Pfoooa, mamă!