Cadru universitar din Craiova, condamnat la închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Publicat: 24 feb. 2025, 21:39, de Marian Apipie, în Justitie , ? cititori
Cadru universitar din Craiova, condamnat la închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Un cadru universitar din Craiova a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Sentința Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Directorul Departamentului Statistică și Informatică Economică din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, cadru universitar la Universitatea din Craiova, a fost condamnat, zilele trecute, la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Este vorba de conf. univ. dr. Liviu Ion Ciora, care fusese trimis în judecată în noiembrie 2024, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. „(…) Stabileşte în sarcina inculpatului Ciora Liviu Ion pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. (…) Dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani (…) care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, se arată în hotărârea instanței.

Liviu Ion Ciora a mai fost obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat în cuantum de 600 lei (din care suma de 300 lei este aferentă fazei de urmărire penală). Pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, cadrul universitar trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Instanța mai „pune în vedere inculpatului Ciora Liviu Ion faptul că nerespectarea cu rea-credinţă a obligaţiilor de mai sus ori săvârşirea unei noi infracţiuni cu intenţie sau intenţie depăşită după amânarea aplicării pedepsei atrage revocarea amânării executării pedepsei şi aplicarea şi executarea pedepsei“.

Citește și: Record de procese în showbiz: Războiul Stănescu-Hohan depășește scandalurile Bahmu-Prigoană