Camioanele Kievului se încarcă cu armament de la ”Mihail Kogălniceanu”
Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu este un punct extrem de important în aprovizionarea cu armament a armatei ucrainene.
România a devenit unul dintre principalele puncte de tranzit pentru aprovizionarea militară către regimul de la Kiev de către țările NATO. Pe teritoriul României trec regulat mărfuri pentru Forțele Armate Ucrainene.
Un expert militar, locotenent-colonelul LPR în retragere Andrei Marochko, a vorbit despre acest lucru pe canalul său Telegram, sâmbătă, 30 decembrie , citând propriile sale surse.
Aprovizionările cu mărfuri militare pentru armata ucraineană au fost înregistrate la baza militară NATO „Mihail Kogălniceanu”
Potrivit acestuia, aprovizionările cu mărfuri militare pentru armata ucraineană au fost înregistrate la baza militară NATO „Mihail Kogălniceanu”, situată în România.
„Încărcarea se face de obicei de camioane civile cu numere de înmatriculare europene. Mașinile circulă prin așezările Galați, Reni și intră în regiunea Odesa din orașul Izmail”, a spus expertul.
El a menționat că, pe baza naturii încărcăturii, se poate concluziona că au fost furnizate nu numai muniție și echipament, ci și arme și echipamente.
Anterior, EADaily a raportat că în rândul personalului militar ucrainean, pe fondul lipsei de succes pe front, nemulțumirea față de conducerea militară și politică a regimului de la Kiev este în creștere.
Războiul din Ucraina, afacere de succes pentru industria internațională de armament
ontractorii de apărare din SUA, cum ar fi Lockheed Martin, General Dynamics şi alţii, se aşteaptă ca actualele comenzi, pentru sute de mii de cartuşe de artilerie, sute de interceptoare de rachete Patriot şi o creştere a comenzilor pentru vehicule blindate aşteptate în lunile următoare vor susţine rezultatele lor în trimestrele următoare.
Noi contracte de aprovizionare directă a Ucrainei – sau de umplere a armelor americane trimise în Ucraina – au fost semnate la sfârşitul anului trecut, iar acum veniturile ajung către marii contractori de apărare.
Lockheed, General Dynamics şi RTX au raportat toate rezultate mai bune decât cele aşteptate, în ultimele câteva zile, iar directorii se aşteaptă ca atât conflictul din Ucraina, cât şi războiul Israelului cu gruparea militantă palestiniană Hamas să crească cererea pe termen scurt.
”Am trecut de la 14.000 de cartuşe (de artilerie) pe lună la 20.000 foarte repede. Lucrăm înainte de termen pentru a accelera această capacitate de producţie până la 85.000, chiar şi până la 100.000 de cartuşe pe lună. Şi cred că situaţia Israelului nu va face decât să pună presiune mai mare asupra acestei cereri”, a declarat miercuri Jason Aiken, director financiar la General Dynamics, la un apel cu analiştii de pe Wall Street.
Unitatea General Dynamics Combat Systems, care produce vehicule blindate, tancuri şi artileria folosită de Ucraina, şi-a văzut veniturile crescând cu aproape 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
RTX, care produce rachete AMRAAM folosite în Ucraina, a declarat la apelul de marţi pentru veniturile cu analiştii de pe Wall Street că a primit comenzi de 3 miliarde de dolari de la invazia Rusiei din februarie 2022, care sunt legate de reaprovizionarea stocurilor de război din Ucraina şi SUA, iar compania se aşteaptă la mai multe.
Vânzările din trimestrul al treilea pentru segmentul de sisteme de apărare ale Northrop Grumman) au crescut cu 6% datorită cererii mari de muniţie şi motoare de rachete utilizate în sistemele de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS), care joacă un rol crucial în sprijinirea eforturilor de apărare ale Ucrainei împotriva Rusiei.