Când trebuie consumată cafeaua pentru a nu crea probleme de sănătate
Cafeaua, consumată în cantități corecte și când trebuie poate avea beneficii asupra organismului. Totuși, trebuie ținut cont de momentul în care trebuie consumată această băutură, în caz contrar, beneficiile pentru sănătate se vor transforma în probleme.
Potrivit unui nou studiu, o cafea neagră, tare, care să te trezească după un somn prost ar putea afecta controlul nivelului de zahăr din sânge.
Cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au analizat efectul somnului întrerupt și al cafelei de dimineață.
Cafeaua consumată înainte de micul dejun a crescut substanțial răspunsul la glucoza din sânge la micul dejun cu aproximativ 50%, arată studiul. Cofeina are potențialul de a provoca rezistență la insulină.
Profesorul James Betts, co-director al Centrului pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism de la Universitatea din Bath, care a supravegheat lucrările, explică: „Știm că aproape jumătate dintre noi ne vom trezi dimineața și, înainte de a face orice altceva, vom bea cafea. – intuitiv, cu cât ne simțim mai obosiți, cu atât cafeaua este mai tare.
Acest studiu este important și are implicații de anvergură asupra sănătății, deoarece până acum aveam cunoștințe limitate despre ceea ce face acest lucru asupra corpului nostru, în special pentru controlul metabolic și al zahărului din sânge.
Controlul zahărului din sânge este afectat atunci când primul lucru cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn perturbat.
Am putea îmbunătăți acest lucru mâncând mai întâi și apoi bând cafea mai târziu, dacă simțim că încă avem nevoie de ea. Știind acest lucru poate avea beneficii importante pentru sănătate pentru noi toți.”