Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu?

Publicat: 02 ian. 2024, 16:30, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu a avut o melodie preferată, care este ascultată în continuare de mii de români. Ani mai târziu, acest lucru a fost dezvăluit de un general de armată, pe care fostul lider comunist l-a trimis să-i mulțumească interpretului.

„Frumoasa mea cu ochii verzi”, melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu

Este vorba, mai exact, de melodia „Frumoasa mea cu ochii verzi”, piesă de care mulți români își amintesc și o mai ascultă și acum. La acel moment, piesa a fost interpretată de regretatul artist Teodor Munteanu, care a reușit să-l impresioneze pe Nicolae Ceaușescu.

”Nixon şi Ceauşescu s-au ridicat în picioare şi au aplaudat”

„Am fost invitat să cânt la Calul Bălan, la Neptun, în Constanţa. Nixon şi Ceauşescu s-au ridicat în picioare şi au aplaudat. După ce am terminat, a venit la mine în pas alergător un general de armată. Mi-a fost teamă că am făcut o gafă.

M-a oprit şi mi-a zis: În numele tovarăşului Nicolae Ceauşescu, vă mulţumesc pentru prestaţia din această seară. Va rămâne o seară de neuitat”, povestea Teodor Munteanu, într-un interviu pentru adevărul.ro.

Nicolae Ceaușescu a dat bacalaureatul la 47 de ani

Acesta nu este singurul lucru pe care puțină lume îl știe despre Nicolae Ceaușescu. Se pare că liderul comunist a dat bacul la 47 de ani.

Potrivit documentelor publicate de Arhivele Naționale, Ceaușescu a luat 10 atât la română, unde i s-a cerut „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și să comenteze „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”, cât și la matematică.

„La istoria literaturii românești, Vasile Alecsandri, care a desfășurat o vastă și multilaterală activitate literară, ocupă un loc de frunte. Prozator, autor dramatic, critic literar, el a rămas în istoria literaturii îndeosebi prin poezia sa plină de optimism și dragoste de patrie. Lucrările sale literare, bogate în conținut și scrise într-o limbă proprie poporului român, au avut o mare însemnătate în formarea, dezvoltarea și îmbogățirea limbii nostre literare”, scria Nicolae Ceaușescu.