Care este județul cu cei mai nepregătiți viitori șoferi
Covasna și-a câștigat renumele de județul cu cei mai nepregătiți șoferi. Datele arată că, procentul celor care trec examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere auto este de doar 32%, cel mai slab procent la nivel național, ceea ce conduce la ideea că eficacitatea pregătirii candidaților în școlile de șoferi lasă mult de dorit.
Realitatea este confirmată și de prefectul de Covasna, Ráduly István, care se declară confuz de rezultatele slabe ale examenelor, întrebându-se adesea cum de este posibil ca unii candidați care au obținut „scoruri decente” la teste să nu reușească să treacă examenul teoretic.
„Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie”, a declarat prefectul.
Citește și: Unde se află județul din România cu cel mai fertil sol din țară
Un alt lucru care a reușit să atragă atenția este și faptul că, există și numeroase reclamații privind timpii de așteptare între probele practice și teoretice, unele dintre motivele invocate sunt legate de teama candidaților de a susține examenele în afara municipiului lor de origine. În ceea ce privește acest aspect, prefectul îi încurajează pe candidați să își asume „riscurile șoferiei” și să susțină examenele acolo unde există locuri disponibile.
Citește și: Unde se află cimitirul de animale din România
„La examenele din weekend cu mari greutăți s-au ocupat locurile. Teama de a susține proba la Sfântu Gheorghe, în cazul candidaților programați la Târgu Secuiesc, este nejustificată. Permisul de conducere nu se eliberează pentru o zonă anume.
Obținerea acestuia presupune că vor dori să iasă din oraș, deci ce mai contează unde dau examenul? Mă bucur că mai multe persoane au înțeles acest lucru și au obținut permisul de conducere în municipiul reședință de județ.
Cei care nu și-au asumat acest risc vor fi nevoiți să își aștepte rândul, pentru că nu vom avea posibilitatea de a împărți polițiștii veniți din alte județe”, a declarat Ráduly István, potrivit Realitatea.net.
Citește și: Satul unde fermierii fac cea mai gustoasă brânză, înregistrată la OSIM