Cât costă cazarea la azilul de bătrâni din hotelul lui Dorin Cocoș
Pandemia a dat peste cap afacerile hoteliere ale controversatului om de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al celebrei Elena Udrea. În 2020, în lipsă de clienți, un tronson al hotelului de la Gara de Nord a fost transformat în azil de bătrâni, o afacere care merge destul de bine, mai ales că și scorurile sunt destul de generoase.
În 2020, pandemia l-a adus aproape de faliment pe Cocoș, nevoit să concedieze o mare parte din angajații de la cele două unități Euro Hotels de la Gara de Nord și Arcul de Triumf. În primul caz, salvarea a venit de la un antreprenor local, care a închiriat un tronson al hotelului pentru un cămin de bătrâni.
O afacere care s-a dovedit a fi deosebit de inspirată, din moment ce la doar trei ani de la înființare, firma Affinity Life Care a ajuns să aibă în portofoliu patru astfel de azile. Și poate nici nu este de mirare traseul urmat de acest business, când acționarul este un manager de la KPMG – Dragoș Nicolae Iamandoiu.
Cazare la prețuri generoase
Costurile lunare pentru internarea la căminul găzduit de hotelul lui Dorin Cocoș sunt destul de mari, dar cam aici se învârt în general tarifele din piață.
Pachetele sunt personalizate în funcție de condițiile de cazare alese, dar și de starea de sănătate a pacientului.
Astfel, dacă este vorba de o cameră cu patru paturi, internarea pentru o persoană costă 3.500 lei pe lună, urcă la 6.000 de lei dacă sunt două persoane și atinge 10400 pentru o cameră single. Pachetul include mai multe servicii, recuperare medicală, precum și o serie de activități pentru persoanele care doresc să participe.
Un business promițător, am putea spune, până la urmă, dacă ne uităm la rezultatele pe 2022: cifră de afaceri de 8,2 milioane lei, dar și o pierdere de 421.532 de lei, în cel de-al doilea an de la înființarea firmei.
Oricum este mult mai spectaculos decât afacerile lui Cocoș – Euro Hotels International Co, care a încheiat anul 2022 cu afaceri de 4,6 milioane de lei și un profit de 1,8 milioane lei la 22 de angajați. Spre comparație, înainte de pandemie, în 2019, compania avea afaceri de 8,6 milioane lei și un profit de 600 000 lei la 53 de salariați. Pandemia a avut și ea partea ei bună, până la urmă.