Cât costă o zi de schiat pe pârtiile din stațiunea Straja din Hunedoara
Turiștii au dat năvală la munte pentru a se bucura de sporturile de iarnă. Administratorii pârtiilor au pus în funcţiune tunurile de zăpadă artificială şi au mai reuşit aşa să salveze puţin sezonul.
Turiștii care vor să-și petreacă vacanța la munte, pot opta pentru stațiunea Straja, acolo unde se poate schia în condiții bune pe două pârtii.
”Nu avem zăpada din anii trecuţi, însă ne bucurăm că, la Straja, administratorii pârtiilor au făcut tot posibilul ca cel puţin două pârtii să fie funcţionabile pentru turiştii care doresc să schieze.
Şase din cei 24 de kilometri de pârtii de aici pot fi folosiţi acum.
O zi de schiat, cu program între orele 9 şi 17, costă 130 de lei, iar închirierea unui echipament complet 70 de lei. În plus, cei care vor să schieze și pe nocturnă mai trebuie să scoată din buzunar 80 de lei pentru câteva ore de alunecat pe pârtii.”, a declarat organizatorul unei tabere de schi, Alexandra Marcu pentru Observator.
Stațiunea Straja își așteaptă turiștii din această iarnă cu o pârtie nouă de schi și una pentru săniuș, două telescaune noi și zeci de tunuri de zăpadă.
„Un telescaun va deservi pârtia Platoul Soarelui, și a fost montat în locul unuia dintre cele două teleschiuri. Acesta este fix, și dispune de scaune a câte două locuri. Celălalt, un telescaun debraiabil, ce a costat 1,5 milioane de euro, va asigura transportul a câte patru persoane și este amplasat pe pârtia Sfântul Gheorghe, de la Baloo în jos, sub gondolă. Această pârtie, la care încă lucrăm, măsoară 1.200 de metri. Sperăm ca la începutul lunii decembrie să o putem da în folosință turiștilor care ne vor trece pragul. De asemenea, vom avea și o pârtie pentru sanie, de o parte a pârtiei Sfântul Gheorghe, ce are o lățime de circa șase metri și o lungime de peste un kilometru”, a declarat, pentru GO Hunedoara, principalul investitor din Straja, Emil Părău.