Cât costă să închiriezi Castelul Bran
În Castelul Bran se pot organiza evenimente, de la nunți la petreceri private, – dacă nu știați. Dacă cineva dorește să închirieze Castelul Bran ar trebui să aibă o sumă de bani consistentă.
„Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului”, spunea, în urmă cu câțiva ani, directorul de marketing al Castelulul lui Dracula – așa cum este el cunoscut în Occident.
În ultimii ani, castelul Bran a fost și „scena” petrecerilor de Halloween, cum este și în acest an. De exemplu, acum la evenimentul Dracula’s Experience vor fi prezente și Dracula’s Girls, o cunoscută trupă de majorete din Târgoviște, vice-campioane europene. Aceasta pe lângă toată vâlva creată – în scop de marketing sau alte scopuri – cu venirea multimiliardarilor la Bran, inclusiv a lui Musk.
În 2018, încântați de legenda Castelului Bran, 1000 de americani au petrecut acolo Halloween-ul.
Întreaga petrecere a fost organizată de o agenție de turistm și fiecare participant a plătit câte 329 de dolari. Asta înseamnă un cost total de 329.000 de dolari, dintre care o bună parte a mers spre chirie pentru că, cel mai probabil, costul închirierii crește în funcție de numărul de oaspeți, potrivit B1 TV.
Miliardarul american care a închiriat anul acesta Castelul Bran pentru mult mediatizata petrecere de Halloween este Peter Thiel, co-fondator al Paypal şi prieten cu Elon Musk
Cine a scris despre castelul Bran – locul unde nu a fost niciodată!
Scriitorul irlandez Bram Stoker – autorul romanului „Dracula” – nu a vizitat niciodată România! În descrierea imaginarului Castel al lui Dracula el pleacă de la o prezentare a Castelului Bran disponibilă în Anglia sfârşitului de secol XIX. Într-adevar, castelul, aşa cum apare el în gravura tipărită în prima ediţie a romanului “Dracula”, seamănă izbitor de bine cu Castelul Bran, si numai cu acesta.
De altfel, se bănuieşte că pentru a descrie plăsmuitul Castel al lui Dracula, Stoker a folosit ilustraţia Castelului Bran din lucrarea lui Charles Boner „Transylvania: Its Product and Its People„, (London; Longmans, 1865).