Cât costă să-ți ții câinele la hotel, pe perioada sărbătorilor?

Publicat: 13 dec. 2023, 06:30, de Alice Gherman, în LIFESTYLE , ? cititori
Cât costă să-ți ții câinele la hotel, pe perioada sărbătorilor?
https://www.elledecor.co

Vin sărbătorile și am dori să ne cazăm prietenul cu blăniță undeva, ca să fim și noi liberi să plecăm în vacanță! În București există câteva hoteluri pentru câini și pisici. Ziarul Puterea s-a interesat cât vă costă cazarea prietenului necuvântător.

Dacă aveți un câine de talie mică, mare sau medie și nu v-ați găsit în grija cui să-l lăsați, ar cam fi cazul să vă grăbiți. E chiar urgent să o faceți, noi am sunat la patru-cinci pet hoteluri și ni s-a spus că nu mai sunt locuri în perioada sărbătorilor, adică din 19 decembrie până prin 6-7 ianuarie. Ni s-a comunicat că rezervările s-au făcut încă din vară sau chiar cu un an în urmă.

O cameră de hotel pentru căței costă între 130 și 300 de lei/zi

Prețul variază de la un pet hotel la altul. Costă în jur de 130 de lei pe zi o cameră standard – 8 mp, dotată minimal cu un coș de dormit, castronele și mochetă pe jos, și până la 300 de lei/zi într-o cameră așa-numită VIP (10-16 mp), în care câinele are o canapea, covor pe jos, un televizor, castronele speciale pentru servirea mesei, chiar și un soi de minibibliotecă pentru a crea impresia de „acasă”, perdele la geam și tot ceea ce implică noțiunea de hotel în general, climatizare, precum și programul de ieșire și masa personalizată.

Stăpânii pot să aducă ei mâncarea câinilor. „Acceptăm doar mâncare sub formă de boabe, conserve sau pliculețe, nu avem frigidere unde să depozităm mâncare gătită. Animalele trebuie să fie însoțite de carnetul de sănătate, cu toate vaccinurile la zi, nu acceptăm câini bolnavi și niciun fel de alt animal bolnav”, ne-a comunicat Raluca, de la un pet hotel din București care cazează, pe lângă câini, pisici sau alte animale de companie – papagali, reptile, chinchilla sau alte animale exotice.

Multe dintre camerele blănoșilor sunt dotate cu webcam, astfel încât stăpânii să poată vedea în timp real ce le fac bunii lor prieteni necuvântători. Dacă stăpânul nu aduce și mâncarea de acasă, îl mai costă încă 30 de lei/zi pentru masa simpaticului patruped. Dacă stăpânii au doi căței, al doilea câine poate primi 50% reducere și poate fi cazat în aceeași cameră cu primul cățel.

Un stăpân poate plăti, fără masa câinelui sau alte servicii, optând numai pentru o cameră standard, circa 910 lei/ șapte nopți, în timp ce dacă alege o cameră VIP costul unei săptămâni de cazare ajunge la 2.100 de lei. Desigur, în cazare intră și scoaterea afară în padocul special amenajat pentru câini, curățenia și servirea mesei. Dacă este vorba despre un câine sociabil, acesta poate sta la un loc cu alți patrupezi și poate socializa, dacă nu e atât de sociabil, atunci îl costă pe stăpân mai mult, fiindcă va fi ținut într-un țarc separat.

Unii „pet hotelieri” cer bani separat pentru servicii de dog sitter, aqua play pentru căței, webcam

Am găsit și proprietari de hoteluri pentru câini sau pisici care oferă pachete de la șapte zile (350 de lei) la 14 zile (500 de lei), dar cu mâncarea clientului. De obicei, aceste prețuri sunt valabile pentru pet hotelurile aflate în afara Capitalei, pe șoseaua de centură. În plus, adesea, prețul nu include și un dog sitter – 40 lei/30 de minute, dacă stăpânul nu vrea ca patrupedul să stea singur cuc toată ziua, la care se mai adaugă vreo 30 de lei/15 minute dacă stăpânul dorește ca animalul său de companie să se joace în apă. Unele pet hoteluri cer în plus 15 lei/zi de cazare pentru ca stăpânii să aibă acces la webcam și să urmărească în timp real ce le face câinele la hotel. Asta am găsit la una dintre ofertele de cazare, cei care cereau din start 300 de lei/zi, includeau și webcamul direct în preț. Evident, alte servicii, precum dresaj, toaletare, înseamnă noi sume scoase din buzunar. Un dresaj de două ori pe săptămână, disciplină de bază costă 300 de euro/lună. Pe perioada sărbătorilor și concediilor, stăpânii aleg de obicei un pachet minimal, fără niciun fel de dresaj, în care să se asigure confortul prietenului lor necuvântător. Singura problemă rămâne rezervarea din timp, fiindcă aproape că nu mai sunt locuri libere în perioada 19 decembrie-7 ianuarie. Ham, ham! Mai aveți locuri libere?