Cât de periculoasă e defrișarea de pe Valea Oltului: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe carosabil VIDEO

Publicat: 09 iul. 2024, 13:03, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Cât de periculoasă e defrișarea de pe Valea Oltului: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe carosabil VIDEO

Lucrările de defrișare a versantului din zona de protecție a DN7 – Valea Oltului, în contextul construcției autostrăzii Sibiu – Pitești, au ajuns în a doua zi.

Potrivit informațiilor DRDP Brașov, cele 8 echipe implicate în acest proiect continuă să excaveze și să taie arborii în imediata vecinătate a drumului național.

”Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil”, susțin reprezentanții DRDP Brașov.

Până la sfârșitul lunii iulie, aproximativ 20.000 de copaci vor fi tăiați pe o distanță de opt kilometri, între Boița și Lazaret, lucrările desfășurându-se la înălțimi cuprinse între 60 și 70 de metri pe versanți, în apropierea carosabilului.

Pentru a facilita aceste operațiuni, circulația rutieră pe Valea Oltului va fi restricționată în timpul zilei, între orele 6.00 și 20.00, începând de luni, 8 iulie, și până în 9 august. Conform declarațiilor directorului CNAIR, Cristian Pistol, vor exista două pauze de 30 de minute pentru a permite trecerea riveranilor.

„În perioada de restricție de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, în care lucrările vor fi temporar suspendate pentru a permite accesul riveranilor care locuiesc în apropierea drumului. Supravegherea trecerii autovehiculelor va fi asigurată de către constructor, pentru a minimiza riscul apariției unor incidente care să pună în pericol siguranța participanților la trafic sau a personalului implicat în lucrări”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.