Cât plătești la CFR SA pentru o tarabă în Gara de Nord
De ceva timp a devenit o modă ca principalul culoar de acces către peroanele Gării de Nord din București să fie blocat de tarabe și astfel cea mai mare poartă feroviară a țării a devenit un bazar asemănător cu cel din Piața Obor.
6 lei pe zi pentru o tarabă în Gara de Nord
Periodic, principalul culoar de acces către peroanele din Gara de Nord, adică cel de la ”Coloane”, este blocat de 40 de tarabe metalice unde vânzătorii ambulați vând de la papuci, căciuli, ciorapi până la veste, haine, jucări și ochelari. Dar, acest bazar este organizat cu binecuvântare conducerii CFR SA, adică a directorului general Ion Simu-Alexandru, și a directorului Regionalei București, Marian Cristian Ungureanu.
”Standurile mobile din incinta Stației CF București Nord au fost amplasate în conformitate cu dispozițiile interne ale CFR SA în vigoare, care permit în anumite situații (Sărbători de Crăciun, Paște, luna Martie etc) închirierea patrimoniului privat”, a precizat directorul general al CFR SA, Ion Simu pentru PUTEREA. Tot, Ion Simu ne-a comunicat că ”Sucursala Regională CF București a încheiat la data de 03.04.2023, o Convenție de închiriere cu SC Criand Smart SRL, cu valabilitatea de 29 zile, veniturile obținute fiind în valoare de 7.325,22 Lei”. Practic, pentru cele 40 de tarabe, CFR SA a încasat suma de 7.325,22 de lei, adică vreo 1.500 de euro, ceea ce înseamnă circa 6,3 lei pe zi pentru fiecare tarabă pusă în Gara de Nord. Astfel, pentru 1.500 de euro, conducerea CFR SA a transformat Gara de Nord într-un bazar asemănător celui de la Vitan-Bârzești sau Bucur Obor (Gara de Nord a devenit bazarul șmecherilor protejați de conducerea CFR SA). Surprinzător că acest bazar ad-hoc din Gara de Nord este tolerat de Poliția Transporturi, dar și de IGSU și Autoritatea Nașională pentru Protecția