Catinca nu-l poate ierta pe Petre Roman pentru ce i-a făcut Mioarei: „Mama nu merita așa ceva”
Au trecut 16 ani de când Petre Roman a părăsit-o pe soția lui, după 30 de ani de căsnicie, pentru o altă femeie, mult mai tânără. Catinca Roman este și acum supărată pe Petre Roman pentru ce i-a făcut mamei sale.
Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 30 de ani! Au divorțat în 2007, când politicianul a întâlnit-o pe Silvia Chifiriuc, cu care este și acum căsătorit și care i-a dăruit un fiu.
Catinca Roman încă nu-l poate ierta pe bărbatul care a crescut-o, la fel și Oana, fiica biologică a lui Petre Roman.
„Nu sunt în nicio relație cu Petre Roman, de niciun fel, nu. De atunci, oricum. De când s-au despărțit părinții mei. Am mai spus-o și nu mă deranjează să o mai spun. Și faptul că ai mei s-au despărțit nu este o problemă, este o problemă de adulți în care noi, copiii, nu avem ce să comentăm foarte mult.
Dar felul în care el a procedat mi s-a părut foarte urât. Nu cred că mama merita așa ceva. Mai ales că noi am avut exemplul cu părinții mei, cu ea și cu tatăl meu, cu care a avut o relație extrem de bună. Și faptul că au divorțat nu a influențat în niciun fel relaționarea pe care au avut-o ei în ceea ce mă privește. Am păstrat o relație bună și cu el, și cu soția lui, care a decedat acum câțiva ani. Lucrurile s-au petrecut foarte civilizat. Ceea ce nu a fost în cazul lui„, a dezvăluit Catinca Roman pentru viva.ro.
Mioara Roman a fost o „mică divă” în tinerețe
Mioara Roman provine dintr-o familie bună a Bucureștiului, a fost o tânără cu studii înalte, care era foarte dorită de bărbații vremii. La 30 de ani, mama Oanei Roman era o mică divă a Capitalei, după cum spune chiar ea.
„Nu mi-a plăcut niciodată să ies în faţă. Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea dintr-o familie de clasă medie, cu aspiraţii mic-burgheze, cu bunici învăţători şi părinţi profesori şi diplomaţi.
Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţăran, dar cu studii înalte. A fost elevul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Blaga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat „secretar 1′ la Varşovia. Mai târziu, tata a deschis ambasade la Cairo, Teheran, Bagdad şi Alger.
La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învăţător, dintr-o familie cu o situaţie bună, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi „gredină’ de două hectare. Mama l-a urmat peste tot, îl ajuta făcând pe secretara.
Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoala am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România„, a povestit Mioara Roman într-un interviu mai vechi acordat scriitorului Ion Coja.
Cum l-a cunoscut Mioara pe Petre Roman
Mioara Roman era o femeie frumoasă, deșteaptă, dar mai ales râvnită de mulți bărbați.
Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte liberă. Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie. La 20 de ani, cu o mamă greco-catolică de la Cluj, nu puteai trăi cu un bărbat fără acte. Tata mi-a zis: „Bine, te măriţi, dar o să vezi că ce-ţi place la 20, n-o să-ţi mai placă la 30′. A avut dreptate!
Cu Petre ne ştiam de mici. Eu locuiam pe strada Argentina, iar el, cu ceilalţi trei fraţi ai lui, pe Aleea Alexandru, la o aruncătură de băţ. Cu sora lui spanioloaică, Mireya, eram chiar prietenă.
Pe Petre nu l-am mai revăzut însă 20 de ani. În timpul ăsta, a terminat Politehnica, a plecat cu bursă la Toulouse, a câştigat prin concurs un post de asistent la Ecole Polytechnique acolo şi şi-a luat doctoratul.
L-am revăzut abia în 1974. Mama lui, Hortensia Roman, era redactor-şef la Radiodifuziune. Mă adora şi sunt convinsă că ceea ce-i povestea lui Petre despre mine a contat foarte mult. A întreţinut imaginea pe care, de altfel, o aveam, de femeie extrem de capabilă’, mai povestea cu ani în urmă Mioara Roman.