Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen
Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe.
Potrivit informațiilor noastre provenite din zona serviciilor secrete și a diplomației, Austria a condiționat intrarea României în Spațiul Schengen, în primul rând, de ne-renegocierea contractului de vânzare a Petrom, care, conform anexelor, poate fi revizuit din zece în zece ani . Ultima revizuire ar fi putut avea loc în 2014, când efectiv puteau fi rediscutate posesia resurselor, nivelul de investiții și redevențele, dar premierul Victor Ponta și echipa sa de la Palatul Victoria nu a făcut-o. De ce oare?
De asemenea, potrivit acelorași surse, Austria a cerut scoaterea din circuitul legal al controalelor fiscale a băncilor austriece BCR și Raiffeisen, pentru a putea muta profiturile deghizate în împrumuturi la Viena. Totodată, austriecii au avut câteva solicitări legate de lemnul exploatat și exportat prin defrișarea pădurilor de la noi de către Schweighofer.
Nu în ultimul rând, Austria a cerut imperativ României, condiții extrem de avantajoase, dincolo de Legea offshore, pentru a exploata gazului din Marea Neagră de către OMV în perimetrele primite bonus de la statul român.
La toate aceste cerințe austriece a mai fost și cea de readucere la Palatul Victoria a lui Mihai Răzvan Ungureanu care acum își omoară timpul pe la Viena, iar soția sa a beneficiat în timp de un bonus financiar substanțial de la OMV.
Așadar, cam aceasta a fost oferta austriacă pentru intrarea României în Spațiul Schengen.
Citeste si Bulgarii vor să facă Micul Schengen împreună cu românii și să ”desființeze” granițele cu România