Ce acte sunt necesare pentru transportul cărnii de porc, în această perioadă
Din cauza focarelor de pestă porcină africană, autoritățile sanitar-veterinare au impus condiții stricte în ceea ce privește transportul porcilor și a cărnii de porc provenite de la animalele crescute în gospodăriile populației.
Trebuie menționat faptul că în zonele unde au fost identificate de focare de pestă porcină africană, este interzis transportul porcilor și a cărnii de porc, măsura fiind luată pentru a preveni răspândirii pestei porcine africane.
Dacă doriți să cumpărați carne sau un porc de la țară, înainte de toate trebuie să verificați ca localitatea de unde provine animalul să nu figureze într-o zonă de protecție sau de supraveghere, acestea fiind delimitate clar de lege.
Odată trecut de această etapă, aveți nevoie de câteva acte. Înainte de sacrificarea porcului trebuie luată legătura cu medicul veterinar. Odată porcul sacrificat, se efectuează examenul trichineloscopic, iar ulterior se solicită medicului veterinar formularul F3, a declarat recent dr. George Stratulat, directorul executiv al DSVSA Prahova.