Ce este păstura de albine și ce beneficii are pentru sănătate
Păstura de albine este cel mai superior polen, numit chiar “pâinea albinelor”. Este un produs foarte bogat în enzime, miere, nectar și multe microorganisme benefice organismului uman.
Polenul colectat de albine de pe flori este pus la fermentat în stup pe o perioada de trei luni, pânâ când devine pastură. Din păstură se hrănesc albinele, iar lipsa acesteia scade producția de miere, ceară și laptisor de matcă.
Păstura are efecte majore asupra sănătății noastre dar și proprietăți terapeutice deosebite, spun reprezentanți Honey Land.
Păstura de albine este un bun adjuvant în chimioterapie
Cele mai importante beneficii ale păsturii de albine sunt:
- Are un efect anti-îmbătranire, stimulând longevitatea;
- Este un bun adjuvant în chimioterapie;
- Ajută la diminuarea stresului, a oboselii, redă vitalitate organismului;
- Are efect antibacterian și antiinflamator;
- Îmbunătățește activitatea ficatului și ajută la eliminarea bilei;
- Este un bun detoxifiant natural;
- Ameliorează migrenele, ajuta la prevenirea si tratarea anemiilor;
- Reduce colesterolul din sange;
- Este foarte bogată in vitamina A, B, C, E si K, acid lactic, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) si enzime;
- Asigură vitalitate și bunăstare;
De asemenea, păstura de albine poate ajuta cu succes la cele mai intalnite afectiuni ale organismului: tulburari de crestere la copii, tulburari gastrice si hepatice, ajuta la stimularea activitatii cerebrale, sustine echilibrul sistemului imunitar, ajuta la sanatatea inimii prin scaderea riscului de atac de cord, ajuta la incetinirea tumorilor canceroase, ajuta la o functionalitate sexuala normala prin imbunatatirea libidoului si stimuleaza fertilitatea.
Ce contraindicații are păstura de albine și cum se administrează
Păstura de albine este contraindicată persoanelor alergice la polen sau la alte produse apicole și nu se recomandă consumul acesteia copiilor sub un an. Cura cu pastură trebuie efectuată cel puțin o lună, o linguriță de granule, la o jumătate de ora dupa micul dejun.
O păstură de calitate are culoare maronie și un gust dulce-acrisor, provine de la un producător specializat, de încredere și este un produs 100% natural.