Ce mănâncă pușcăriașii din România în ziua de Crăciun
De sărbători, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), aflată sub umbrela Ministerului Justiției, are stabilite meniuri speciale pentru persoane încarcerate în unitățile penitenciare din țară.
De același tratament vor avea parte și străinii care vor petrece sărbătorile de iarnă în centrele de cazare în așteptarea aprobării cererii de azil sau cei care sunt custodiați – gestionate de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) – au ocazia să simtă atmosfera festivă.
De regulă, norma de hrană pentru persoanele private de libertate se încadrează între 2,96 și 3,11 lei/zi, exclusiv TVA. În schimb, pentru ziua de 25 decembrie valoarea financiară maximă a normei este în cuantum de 5,50 lei/zi/persoană, exclusiv TVA. Iată cum arată meniul oamenilor privați de libertate de Crăciun:
Mic dejun:
Ceai, pâine, brânză, pate de porc/pasăre, tobă (în funcție de regim alimentar și religie).
Prânz:
Felul I: Ciorbă de porc / pui / vită (în funcție de regim alimentar și religie);
Felul II: Sarmale / Varză „à la Cluj”, cozonac, apă minerală;
Cină:
Piure de cartofi, friptură de porc / pui (la cuptor), salată, fructe (în funcție de regim alimentar și religie).